Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Δελτίο Τύπου της ΟΔΠΤΕ για την ποινικοποίηση της απεργίας.

Σήμερα (11/11) επιδόθηκε η πρώτη παραπομπή σε αυτοδίκαιη αργία σε απεργό διοικητική υπάλληλο από το Πανεπιστήμιο Αθήνας που αρνήθηκε να αυτό-απογραφεί κατά τη διάρκεια της απεργίας. 278 εργαζόμενοι στις επόμενες ώρες θα παραλάβουν στο σπίτι τους από δικαστικό κλητήρα ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται πως τίθενται σε αργία για παράβαση καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και μη απογραφή. 278 εργαζόμενοι διώκονται πολιτικά γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που καλούσε απεργούς να ασκήσουν διοικητικά καθήκοντα. 278 εργαζόμενοι κι ένας απεργιακός αγώνας που διαρκεί 10 εβδομάδες τώρα κάθονται στο σκαμνί από μια κυβέρνηση που ασκεί την πολιτική της με ΜΑΤ, βία και καταστολή. Κάθονται στο σκαμνί από ένα κράτος που ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία, ποινικοποιεί το φρόνημα και το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ανυπακοής των εργαζομένων απέναντι σε αποφάσεις της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Σύνταγμα.

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, εμείς που απεργούμε 10 εβδομάδες.

Θα απαντήσουμε με αγώνα μαζικό, με απεργιακή εβδομάδα και με τα μάτια στραμμένα στο φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου.

40 χρόνια μετά το τανκ είναι πάλι εκεί.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ αλλά και όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του δημοσίου να απαντήσουν στην κυβερνητική πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και των αγωνιστών με παν δημοσιοϋπαληλική απεργία.

ΑΝΑΚΟΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Σ.

Το Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 5θήμερης απεργίας για την βδομάδα Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15/11/2013.

Το Κ.Σ. καταγγέλλει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ.

Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη βδομάδα. Υπερασπίζουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να υποστηριχθούν οι σπουδές του.

Η συκοφάντηση του καθόλα δίκαιου αγώνα του Διοικητικού Προσωπικού και η μεθοδευμένη παραπληροφόρηση πέφτουν στο κενό. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στην υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια.

Το Κ.Σ. της ΟΔΠΕ σημειώνει για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας του Διοικητικού Προσωπικού είναι καθόλα δίκαιος.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ετικέτες