Χιλιάδες εργαζόμενοι-ες στους Δήμους συμμετείχαν και σήμερα 9/7 στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, που ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το βράδυ, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να εκτιμήσει τα δεδομένα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δυναμική απάντηση στους δρόμους της Αθήνας έδωσαν και σήμερα χιλιάδες- υπο απόλυση και μη- εργαζόμενοι στους Δήμους. Η συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και ο συντονισμός όλων των κλάδων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που παλεύουν ενάντια στα σφαγιαστικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, είναι ο μόνος δρόμος για να αποτραπούν οι ανθρωποθυσίες που έχουν σχεδιάσει ο Σαμαράς, ο Μητσοτάκης (που δήθεν δεν κοιμάται τα βράδια κατά δήλωσή του...) και οι υπόλοιποι ταλιμπάν ενός αχαλίνωτου-αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού, που πασχίζει να σώσει το κεφάλαιο από την κρίση του.

Ήδη σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στο ταμείο ανεργίας και στην απόγνωση 15.000 δημοσίους υπαλλήλους φέτος και του χρόνου, με τους πρώτους 4.200 να τίθενται σε "διαθεσιμότητα" έως το τέλος Ιουλίου. Η δήλωση του υπουργείου αναφέρει: 

«Η διαπραγμάτευση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του κατέληξε στα εξής:

Το Υπουργείο εξασφάλισε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας (12.500) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόβλεψη ότι ένα μέρος (4.200) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013.
Η πρώτη αυτή φάση της κινητικότητας (4.200) θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, στους 8.
Ο συμφωνημένος από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013 - 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος - 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 - παραμένει σταθερός.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεσμεύεται στη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διερεύνησης σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων να προκύψει από αυτήν την κατηγορία».

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, δεν χωρούν αναμονές. Όπως φώναζαν και οι απεργοί διαδηλωτές: "το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανατροπής". 

Ετικέτες