Μετά τις εξήντα εννέα (69) απολύσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με βάση το νόμο 4172/2013 για την «κινητικότητα»», σειρά είχαν στις 30/10/2013 οι διακόσιοι εξήντα (260) συμβασιούχοι έργου, που εργάζονταν με ασφαλιστικά μέτρα.

Μετά τις εξήντα εννέα (69) απολύσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με βάση το νόμο 4172/2013 για την «κινητικότητα»», σειρά είχαν στις 30/10/2013 οι διακόσιοι εξήντα (260) συμβασιούχοι έργου, που εργάζονταν με ασφαλιστικά μέτρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου είχε αποφασίσει ότι θα γίνονταν δίκες-εξπρές για 6.000 συμβασιούχους με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι τις 31/10/13 και ο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μητσοτάκης είχε επίσης αποφασίσει να τους εντάξει, πριν βγουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων, στον αριθμό των 11.000 απολύσεων που θέλει για το 2014.

Οι συμβασιούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κυβερνητική απόφαση για απολύσεις και την αρνητική στάση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ, που ακολουθούσε κατά γράμμα τις μνημονιακές επιλογές της συγκυβέρνησης. Γι’ αυτό και ξέσπασαν την επόμενη μέρα με κατάληψη στο γραφείο της Διοικητού με φωνές και ένταση.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ προσπαθήσαμε να στηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται τον αγώνα των συμβασιούχων έργου και να σταματήσουμε συνολικά την πολιτική των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα με κοινό αγώνα μονίμων, συμβασιούχων και αορίστου χρόνου εργαζομένων.

Στον ΟΑΕΕ απομένουν πλέον περίπου 1.700 εργαζόμενοι για 800.000 ασφαλισμένους και 350.000 συνταξιούχους πανελλαδικά. Οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του κοινού και στην απονομή των συντάξεων αναμένεται να αυξηθούν

Ειδικά στην Αθήνα όπου εργάζονταν το συντριπτικό ποσοστό των συμβασιούχων και τώρα θα υπάρχουν πολλοί  λιγότεροι εργαζόμενοι, η κατάσταση αναμένεται να γίνει απελπιστική.

Η κυβερνητική πολιτική διαλύει το κράτος πρόνοιας και τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Με την απαξίωση του Δημόσιου Τομέα, με τις απολύσεις εργαζομένων και το σπρώξιμο προς τη συνταξιοδότηση,  θα έχουμε περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στρώνει τον δρόμο για τους ιδιώτες και στην Κοινωνική Ασφάλιση. Με εργαζόμενους που θα βρίσκονται συνέχεια με τον φόβο της απόλυσης και δε θα αντιδρούν, η ιδιωτικοποίηση και σε αυτό τον κλάδο θα είναι γεγονός. Το μοντέλο του ΕΟΠΥΥ πρέπει να μας ανησυχεί όλους και όλες.

Όμως οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουμε εδώ και αρκετό καιρό αρχίσει να συντονιζόμαστε και πλέον μετά και τις 12 μέρες απεργίας τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη, ξέρουμε και να πολεμάμε! Και μπορεί ακόμα να μην έχουμε σταματήσει τις απολύσεις, γνωρίζουμε πλέον πως είναι και στο χέρι μας, η ανατροπή της μνημονιακής  κυβέρνησης και της πολιτικής των απολύσεων.


Ετικέτες