ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7. 30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΡΤ3

Η κυβέρνηση του “μαύρου” της ΕΡΤ, της κοινωνικής βαρβαρότητας, με την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου προχωρά στην διάλυση των βασικών τομέων κοινωνικών παροχών: στην παιδεία, την υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Στις 25.000 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις στο δημόσιο που θα γίνουν μέχρι το Δεκέμβρη και τις 11.000 απολύσεις μέσα στο 2015, που είχε ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ από το Δεκέμβρη του 2012, εντάσσει ήδη τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τους εργαζόμενους στους δήμους, στη δημοτική αστυνομία, στους χώρους υγείας και έπεται  η συνέχεια με τους υπαλλήλους στα ΑΕΙ, στα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), στην ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Όλα αυτά στα πλαίσια ενός τέταρτου “μίνι” Μνημόνιου για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα ώστε να εγκρίνει άλλη μια δόση που φυσικά δεν θα πάει σε μισθούς και συντάξεις αλλά σε δάνεια, τόκους κι επιδοτήσεις στο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτοί δηλαδή που κυβέρνησαν σχεδόν 40 χρόνια, είναι αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Μια χρεοκοπία που γέμισε τους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ κ.ά. που προστατεύονται, τη στιγμή που φόροι, ανεργία, χρέη και απελπισία έχουν κυριεύσει την κοινωνία. Είναι αυτή η κυβέρνηση που καθημερινά καταργεί στην πράξη κάθε έννοια δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και κυριαρχίας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με απανωτά Μνημόνια που ψηφίζονται χωρίς να διαβαστούν, με τη βία και την καταστολή των ΜΑΤ, με την κατάργηση οργανικών θέσεων και οργανισμών στο Δημόσιο μέσω  Προεδρικών Διαταγμάτων.

Η βαρβαρότητα των απολύσεων δεν κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα για μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, “σωτηρία της πατρίδας”. Καμιά πατρίδα δεν σώζεται όταν προστίθενται 2.700 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, 2.500 εκπαιδευτικοί, 2.000 σχολικοί φύλακες και άλλοι εργαζόμενοι στους Δήμους και στην Υγεία, καθώς και 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης συνολικά στο 28% της ανεργίας, από μια πολιτική που δεν μπορεί να διασφαλίσει το μεροκάματο κανενός.

Οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται μπροστά στην απόλυση δεν θα θυσιαστούν για να βρουν αξιοπρεπή δουλειά οι 1,5 εκατ. άνεργοι, αλλά θα προστεθούν σ' αυτούς. Γιατί η εργασία δεν είναι γι' αυτούς δικαίωμα αλλά υπηρεσία στο κεφάλαιο και στα κέρδη του. Οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί και οι γιατροί, το προσωπικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το προσωπικό των Δήμων, πλεονάζουν, γιατί στα σχέδιά τους γι αυτό που στήνουν στο άμεσο μέλλον, πλεονάζει κάθε δημόσιο, κοινωνικό αγαθό. Γιατί στόχος τους είναι η διάλυση όλων των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών που προσφέρονταν στον πολίτη (υγεία, εκπαίδευση, ενημέρωση/ψυχαγωγία,  κ.λ.π.) και η παράδοσή τους στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα με τη λογική: Ότι δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται, απαξιώνεται και καταργείται.

Η αλήθεια είναι ότι η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, προχωρά στις απολύσεις των χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων γιατί θεωρεί το μισθό τους κόστος και τα εργασιακά τους δικαιώματα κακό παράδειγμα για τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί, στον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη εφαρμόσει ένα εφιαλτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους με την τρομοκρατία των απολύσεων, με τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, με τις συμβάσεις μαύρης εργασίας, την ποινικοποίηση κάθε αγώνα. Με την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και την “απελευθέρωση” των απολύσεων καθώς και τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και τώρα, μέσα από το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώνουν την επίθεσή τους κτυπώντας το οκτάωρο, την πενθήμερη εργασία και το κατώτατο μεροκάματο. Με την εργασιακή αυτή κόλαση που έχουν δημιουργήσει με τα απανωτά μνημονιακά μέτρα, στοχεύουν στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στη διαμόρφωση ενός εργαζόμενου υποταγμένου και εξαθλιωμένου που δεν θα 'χει το κουράγιο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον εργοδότη.

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος της δουλειάς μετράει έναν ακόμη αντίπαλο: τις υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ που συναινούν στην ουσία της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ από θέση κοινωνικού εταίρου..

Είναι ώρα να μπει ένα τέλος στην εποχή των διαπιστώσεων και της διαμαρτυρίας. Είναι τώρα οι στιγμές που θα ντύσουμε τα λόγια με πράξεις.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

•           ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

•           ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

•           ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

•           ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 

•           ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

•           ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

•           ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

•           ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Με τις σκέψεις αυτές, το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και φορέων Θεσσαλονίκης, θεωρεί ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η οικοδόμηση δεσμών εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και κοινής δράσης, όλου του λαού, όλων των εργαζομένων. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές απαιτείται ο συντονισμός των αγώνων  να υπερβαίνει την περιχαράκωση και τον εύκολο διαχωρισμό.

 Στην κατεύθυνση αυτή  καλούμε, τις λαϊκές συνελεύσεις, τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα, τη νεολαία και τις κοινωνικές συλλογικότητες της πόλης να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά. Να αγωνιστούμε όχι συμβολικά, αλλά αποφασιστικά, με φιλοδοξία νίκης.

Στη συνάντηση στην ΕΡΤ 3 στις 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού ανυποχώρητους αγώνες με αποφάσεις των σωματείων και αγωνιστικών ομοσπονδιών που θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη, καθώς και την οργάνωση  ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ενόψει της Δ.Ε.Θ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

Ετικέτες