Γίνατε υπουργός χάρη στο ότι μάτωσαν –κυριολεκτικά ή μεταφορικά– εκατομμύρια άνθρωποι, που δέχθηκαν τα χημικά, τα κλομπ και κάποτε τα πραγματικά πυρά της αστυνομίας των μνημονιακών κυβερνήσεων. Που είδαν τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τα δικά τους, των συναδέλφων και των συντρόφων τους να καταπατιούνται βάναυσα. Που φυλακίστηκαν άδικα. Που καταδικάστηκαν άδικα. Που είδαν τον εισόδημά τους να καταρρέει. Που πετάχτηκαν στην ανεργία. Που πετάχτηκαν έξω από την παιδεία γιατί δεν είχαν να ζήσουν. Που είδαν συγγενείς και φίλους να αυτοκτονούν.

Αλλά που όμως αγωνίστηκαν. Που απεργήσανε και έχασαν μεροκάματα επιβίωσης. Που απεργήσανε με κίνδυνο να βρεθούν άνεργοι σε μια χώρα όπου η εργασία θεωρείται λαχείο. Που κατέβηκαν σε διαδηλώσεις και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, επειδή τους εμπόδιζε να βαδίζουν. Που συγκρούστηκαν με την αστυνομία επειδή αυτή συνεπικουρούσε τους φασίστες. Που ξανασυγκρούστηκαν με την αστυνομία επειδή αυτή συνεπικουρούσε τους Μπόμπολες και την Ελντοράντο στην Κερατέα και στις Σκουριές. Που συγκρούστηκαν και πάλι με την αστυνομία επειδή αυτή συνεπικουρούσε τους μεγαλοεργολάβους και τα διόδιά τους σε όλη την Ελλάδα.

Φυσικά όλα αυτά τα έκαναν τυπικά παρανόμως, κ. Πανούση. Κι όμως αυτά τα «παρανόμως δρώντα» εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εσάς, κ. Πανούση, υπουργό. Σήμερα, με αφορμή τις λανθασμένες επιλογές ενός πολύ μικρού τμήματος αυτού του τεράστιου κινήματος, εσείς, ο πρώην μνημονιακός ΔΗΜΑΡίτης, αποφασίσατε να αποτελέσετε την αιχμή του δόρατος μιας αντεπίθεσης ενάντια στην πραγματική δύναμη που έστειλε και που κρατά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Το κατεστημένο των ΜΜΕ, ενόψει της προοπτικής να πληρώσει επιτέλους για το ξέφραγο αμπέλι που διαφέντευε μέχρι τώρα, σας έδωσε, κ. Πανούση, ένα ολόκληρο εξώφυλλο, για να χώσετε την πισώπλατη μαχαιριά σας. Γι’ αυτό εξάλλου, η ΝΔ βρήκε «εύστοχη» την «κραυγή αγωνίας» σας, κ. Πανούση, «επειδή ονοματίζει αυτό που ζούμε ως “Αριστερά του τίποτε”». «Αυτονόητα», βρήκε τα λεγόμενά σας και το Ποτάμι και με αφορμή αυτά τα «αυτονόητα» επιτέθηκε στην κυβέρνηση, όπως ακριβώς έκανε και η ΝΔ. Συμπάθεια για το άρθρο σας ένιωσε όλος ο συστημικός κόσμος, αλλά ακόμη και ο φασιστικός «Στόχος» -και αυτό γιατί, κ. Πανούση, δεν μένετε μόνον στα χωράφια σας αλλά εξαπολύετε συνολική επίθεση ενάντια στο οράματα της Αριστεράς, όπως είναι η συναδέλφωση των λαών και η ειρήνη (αλλά εσείς προτιμάτε, απ΄ό,τι φαίνεται, τους εξοπλισμούς και τη διαπλοκή που τους συνοδεύει).

Το κακό βέβαια είναι ότι και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν κάποιες δηλώσεις συμπάθειας –από απροσεξία ελπίζουμε.

Όμως αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που «έδρασαν παρανόμως» ξέρουν ότι «παρανόμως» γράφεται η ιστορία, κ. Πανούση. Γι’ αυτό δεν δέχονται μαθήματα δημοκρατίας και πολύ περισσότερο μαθήματα αριστερής πολιτικής και αριστερού ήθους από κάποιον που μέχρι προχθές ήταν στο πλευρό των μνημονιακών δυνάμεων. Και ναι, δεν σας δίνουν, αυτοί οι άνθρωποι, κανένα πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης: έχουν γερά κριτήρια, κ. Πανούση, και τα πιστοποιητικά αυτά τα φυλάνε για τους καλύτερους του αγώνα. Στους οποίους βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνεστε, κ. Πανούση. Τα πιστοποιητικά που αποζητάτε είναι άλλα, και τα πήρατε ήδη από το σύστημα κ. υπουργέ.

Υ.Γ.: Και θυμάται όλος αυτός ο κόσμος που αγωνίστηκε το τι πήρατε από ψήφους στις εκλογές, κ. Πανούση: τίποτε.

Ετικέτες