Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες της Μόριας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά εξεγέρθηκαν ενάντια σε ένα απάνθρωπο καθεστώς, που αντί της οφειλόμενης φιλοξενίας και διεθνούς προστασίας, τους φυλακίζει σε άθλια στρατόπεδα κράτησης και πολλούς από αυτούς, τούς απελαύνει στην Τουρκία.

Τα αιτήματα της εξέγερσης των προσφύγων είναι δίκαια. Εξακολουθούμε να θυμόμαστε ότι πέντε πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους μέσα στον περσινό χειμώνα, λόγω της έκθεσής τους στο ψύχος και των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσής τους.

Εξακολουθούμε να καταγγέλλουμε ως υπεύθυνους για τις ανθρώπινες «εκατόμβες» στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο τις πολιτικές αποτροπής και απελάσεων της Ε.Ε. και την συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ, στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πρωτοστατήσει.

  • Διεκδικούμε τα ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και την χορήγηση σε αυτούς καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

  • Διεκδικούμε την κατάργηση των κέντρων κράτησης και ανθρώπινες δομές φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, με ισότιμη ένταξη των προσφύγων στις χώρες υποδοχής τους, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

  • Παλεύουμε για την ανάπτυξη ενός πολύπλευρου αντιπολεμικού κινήματος, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολιτικές, που υποθάλπουν πολεμικές συγκρούσεις και την ακραία φτωχοποίηση της ευρύτερης περιοχής μας και του μεγαλύτερου μέρους του πλανήτη.

Με επίγνωση ότι ο αγώνας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία και στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πρόσφυγες είναι κοινός.

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε.