Η υγειονομική κρίση χτυπάει, εκτός από τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, και την ΠΦΥ.

Μετά το τυφλό lockdown - εξαιτίας της ανεπάρκειας σε τεστ και σε υποδομές του ΕΣΥ - περάσαμε στο τυφλό άνοιγμα - εξαιτίας της πίεσης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων του τουρισμού και των μεταφορών - με αποτέλεσμα τo νέο κύμα της πανδημίας να έρθει ορμητικότερα και γρηγορότερα! Στο διάστημα αυτό δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Aπό την κίνηση φαίνεται ότι στα ΝΕΑ ΙΑΤΡΕΙΑ COVID της ΠΦΥ θα γίνονται TOYΛAXIΣTON 30-40 τεστ THN HMEPA. Ήδη υπάρχουν αναμονές των 10-20 ατόμων από την πρώτη μέρα που άνοιξαν. Δεν υπάρχει επάρκεια σε ΥΛΙΚΑ και πολύς κόσμος φεύγει χωρίς εξέταση. Κόσμος που αναμένει το αποτέλεσμα για να μάθει αν κόλλησε τον ιό και να προστατευτεί ή/και να προστατέψει τους δικούς του, για να επιστρέψει στην δουλειά, για να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και επεμβάσεις. Κόσμος που ζει μεγάλη αγωνία και ταλαιπωρία.

Για να βρουν προσωπικό ακύρωσαν τα ΤΕΠ κι όλα τα ραντεβού, για να φτιάξουν τα ιατρεία Covid.

Παρ’ όλα αυτά οι πολύωρες βάρδιες βγαίνουν με εξοντωτικά ωράρια με λιγοστό προσωπικό: 2-3 γιατροί (συνήθως επικουρικοί ή με μετακινήσεις με υπερεφημέρευση) με 4 νοσηλευτές – μαίες–επισκέπτριες υγείας με αβάστακτες υπερωρίες, επιστράτευση διοικητικών υπαλλήλων. Δεν υπάρχουν τουαλέτες και αποδυτήρια! Δεν υπάρχει καθαρίστρια/καθαριστής για το ιατρείο μόνο δύο άτομα συμβασιούχοι για όλο το κτίριο!

Στο ιατρείο υπάρχει ένας ιατρός κι ένας νοσηλευτής στη βάρδια που κάνουν τα πάντα: καταγραφή, λήψεις, απαντούν σε ασταμάτητα τηλέφωνα, ρυθμίζουν την κίνηση, απολυμαίνουν το χώρο, καταγράφουν τα αποτελέσματα, εξετάζουν τα εμπύρετα και δίνουν γνωματεύσεις! Λόγω της υπερφόρτωσης του έργου στα ιατρεία covid κινδυνεύουν να διαφύγουν άλλες σοβαρές λοιμώξεις!

Καμιά εκπαίδευση για τίποτα: Πήγαν κάποιοι από τα ΚΥ στο Ιατρείο COVID AΛEΞANΔPAΣ και κράτησαν σημειώσεις για το πως δουλεύουν εκείνοι εκεί και αυτό ήταν όλο. Ο όλος σχεδιασμός φυσικά μπάζει από παντού, η διασπορά στο προσωπικό είναι εξαιρετικά πιθανή.

Τα αιτήματα των υγειονομικών για χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για επάρκεια σε τεστ και υποδομές πρέπει να ικανοποιηθούν ΑΜΕΣΑ!

Πάρτε μέτρα για την υγεία και τις ζωές μας ΤΩΡΑ!!!

Μονόδρομος οι κοινοί αγώνες των υγειονομικών με τον λαό!

Όλοι στο πανελλαδικό πανυγειονομικό απεργιακό συλλαλητήριο

την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στο υπ. Υγείας!

Ετικέτες