Με τον «Ταρτούφο», την κωμωδία του Μολιέρου, συμμετείχε το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στην 4η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Γυμνασίων-Λυκείων Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας και απέσπασε δύο βραβεία.

Βραβεύτηκαν η κα Μπαλτατζή Γεωργία σκηνοθέτης της παράστασης με το βραβείο «Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας» και ο μαθητής Τζούλιαν Σινάνι για το ρόλο του «Οργώνη» με το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου.



Ο Ταρτούφος είναι μια θεατρική  παράσταση που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος που εκπονώ και αφορά το θέατρο στην Εκπαίδευση ως εργαλείο ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και  μύησης στην συνεργατική  μάθηση. Θεωρώ ότι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης   βοηθάει τα παιδιά  να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται να τους κατακτήσουν. Επίσης,  η καλή συνεργασία είναι σημαντικότατη για την επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος.

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ παρότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο προετοιμασίας.Τότε συνέβηκε το εξής αξιοθαύμαστο. Η διαφορετική καταγωγή των δέκα μαθητών  που συγκρότησαν την ομάδα μας δεν εμπόδισε στο ελάχιστο τους μαθητές να επιδείξουν απαράμιλλο πνεύμα ομαδικότητας, εργατικότητας και αλληλεγγύης.

Προβλήματα υπήρξαν αρκετά, πρακτικά και μη, ωστόσο καταφέραμε με  καλή συννεννόηση και πολλή δουλειά να τα ξεπεράσουμε. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην αμέριστη  στήριξη της προσπάθεια μας  από την  διευθύντρια του σχολείου μας κ. Προύσκα Μαρία.

Νομίζω ότι είναι φυσικό, η διάκριση μιας ομάδας μαθητών Επαγγελματικού Λυκείου, να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ολα τα παιδιά της ομάδας βίωσαν την βράβευση με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και περηφάνεια. Δέθηκαν  ακόμη περισσότερο και τα συναισθήματα αυτά πιστεύω δεν πέρασαν απαρατήρητα  από  όλους τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ. Πιστεύω ότι ένα σύγχρονο σχολείο, την ίδια στιγμή που τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι πολλά, θα πρέπει  να μετατραπεί σε έναν χώρο ελκυστικό , σε έναν χώρο χαράς και δημιουργίας.

Αποδεικνύεται εμπράκτως ότι όλοι οι μαθητές έχουν ικανότητες και δεξιότητες που το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να καλλιεργεί και να αναδεικνύει. Είμαι πολύ περήφανη που δούλεψα με αυτά τα παιδιά  Για μένα ήταν μια πολύ  σημαντική  και θετική  εμπειρία. Ελπιζω το ίδιο και για τους μαθητές που συμμετείχαν.



 

Ετικέτες