Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα και απόψε διαδηλώνει δυναμικά ενάντια στην ισοπέδωση των ζωών μας, που επιχειρούν αυτή την ώρα στη βουλή κυβέρνηση και τρόικα. Μεγάλες ποσότητες χημικών και αύρες από την αστυνομία για να διαλύσει την τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας.

Λίγο μετά τις 5.00 όλοι οι δρόμοι γύρω από τη βουλή και η Αμαλίας ήταν ήδη πλημμυρισμένοι από αποφασισμένο κόσμο που απαιτούσε να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής. Με συνθήματα και παλμό, παρά το ψιλοβρόχι, οι συγκεντρωμένοι δεν φεύγουν. Το ίδιο και από τη στιγμή που δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν να πνίγουν στα χημικά τη συγκέντρωση με απίστευτη ωμότητα.

Σχεδόν σε όλο το τμήμα μπροστά από το κοινοβούλιο βρίσκονται τα πολυάριθμα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το ΠΑΜΕ που βρισκόταν στο κάτω μέρος της πλατείας και στη Σταδίου, δια μέσου Φιλελλήνων, ανασυγκροτείται στην Αμαλίας και ενώνεται με τα υπόλοιπα μπλοκ. Γύρω στις 6.30 η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από το κοινοβούλιο με ένα μεγάλο πανό και φώναζε συνθήματα μαζί με το πλήθος των διαδηλωτών: «Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς»!

Μετά τις 9.ΟΟ, η δυνατή βροχή και νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. άδειασε το χώρο μπροστά στη βουλή.

Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Με «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και απίστευτη καταστολή προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ντόπιας και της διεθνούς άρχουσας τάξης. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Σήμερα οι δρόμοι μίλησαν ξανά και η κοινωνία τους έδειξε καθαρά την πόρτα της εξόδου…

Ετικέτες