Εγκαινιάστηκαν σήμερα το πρωί τα γραφεία της "Λαϊκής Ενότητας" στη Θεσσαλονίκη, όπου χαιρέτησαν η Ιωάννα Γαϊτάνη, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Λίτσα Αμμανατίδου και ο Κώστας Κωστόπουλος.

"Τα κόμματα της δραχμής είναι τα μνημονιακα κόμματα που έχουν χρεοκοπήσει τη χώρα", υπογράμμισε η Ιωάννα Γαϊτάνη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το τρίτο μνημόνιο "πολύ χειρότερο". Όπως υπογράμμισε η ίδια, "Την Αριστερά την διέσπασαν οι πρόθυμοι του κ. Σόιμπλε", αναφέροντας το "πρωθυπουργικό περιβάλλον του κ. Τσίπρα" που ήταν αυτό που "διέλυσε την Αριστερά".

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου έκανε λόγο για ένα "μεγάλο πλατύ ενωτικό κάλεσμα". Στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη νεολαία που έδωσε το συντριπτικό "όχι" στο δημοψήφισμα. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως "θα καταφέρουμε να εκφράσουμε το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού", υπογραμμίζοντας πως "δοκιμαστήκαμε για την συνέπεια μας".

"Η Λαϊκή Ενότητα δημιουργήθηκε από την ανάγκη μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μαξίμου", επισήμανε η Λίτσα Αμμανατίδου, προσθέτοντας πως στόχος είναι "να εκφράσει το βροντερό όχι του δημοψηφίσματος". "Η Λαϊκή Ενότητα έχει πρόσβαση στην κοινωνία", σημείωσε η ίδια, κάνοντας παράλληλα λόγο για "ανηλεή επίθεση από τα ΜΜΕ γιατί μείναμε σταθεροί στις απόψεις μας τις αντιμνημονιακές". Στόχος εν όψει των εκλογών όπως συμπλήρωσε είναι η Λαϊκή Ενότητα να είναι 3η δύναμη.

"Δεν υπάρχει άλλος δρόμος", ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Κωστόπουλος. Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος σημείωσε πως "έχει την στήριξη από εντός και από εκτός". Παράλληλα, ανέφερε πως "Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τα μνημονιακά κόμματα".

Τέλος, σημειώνεται πως αύριο πρόκειται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, ενώ σήμερα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή στην Αθήνα