Από μικρός είχα μια συνήθεια η οποία άλλοτε έβγαινε σε καλό και άλλες φορές ήταν ζημιογόνα. Ακόμα και εκεί που δεν «με έπαιρνε» όταν αισθανόμουν ότι κάτι πάει στραβά να αντιδρώ. Ιδιαίτερα αντιδρούσα όταν έβλεπα να μην πηγαίνει κάτι καλά με τους δικούς μου ανθρώπους. Γιατί οι δικοί μας άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη μόνο από όμορφα λόγια αλλά έχουν ανάγκη και από ένα σκούντημα την στιγμή που τους λέμε τις δικές μας αλήθειες.

Στην δική μας περίπτωση, την περίπτωση της Λαϊκής Ενότητας θεωρώ χρέος προς εμένα, τους συντρόφους και το μέτωπο, να σκουντάω όταν κάτι νομίζω ότι δεν πάει καλά. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Σύντροφοι αποκαλούμαστε επειδή λαμβάνουμε μέρος σε έναν κοινό αγώνα και πραγματικά δεν θα ήθελα να φιλτράρω τις σκέψεις μου πριν τις καταθέσω σε συντρόφους.

Η κατακλείδα  της 21ης -22ης Νοεμβρίου ήταν ότι τώρα αρχίζει η πολλή δουλειά για όλους μας. Θεματικές επιτροπές οι οποίες με πολλή δουλειά, με ζύμωση και αξιοποιώντας ανθρώπους ικανούς πάνω στα αντικείμενα, να συνθέσουμε ένα πρόγραμμα που να απαγκιστρώνει τον πολίτη από τις πολιτικές των μνημονίων (πολιτικές και ιδεολογίες εργαλεία του καπιταλισμού) ως μονόδρομο και να δείχνουν τον άλλο δρόμο. Να μην κιοτέψουμε και να δείξουμε πως όλοι εμείς ονειρευόμαστε το μέλλον.

Στο όλο εγχείρημα ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει κτήμα του, την οργάνωση, τις θέσεις και την δομή του μετώπου. Αν δεν συμμετέχει, δεν συνδιαμορφώσει, αν δεν καταλάβει θα είναι δύσκολο να το υποστηρίξει έξω στην κοινωνία. Για το μέτωπο των μελών λοιπόν θα πρέπει οι αρχικές σκέψεις, τα αρχικά κείμενα να σταλούν σε όλους τους νομούς όπου θα συζητηθούν και να γίνει η ανατροφοδότηση από τα μέλη. Εάν σε αυτή την προσπάθεια γίνει κακή αρχή πολύ φοβάμαι ότι δεν θα επιτύχουμε τον σκοπό που έχουμε. Οι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες για πολλούς από εμάς δεν έχουν βγάλει σε καλό. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κατασκευάσουν διαδικτυακή πλατφόρμα όπου με αριθμό μέλους και ονοματεπώνυμο να βάλουμε όλοι μας το λιθαράκι που θα μας πάει στο μέλλον.

Επιπλέον ιδεολογικά και ακτιβιστικά καλούμαστε να υπερασπιστούμε τους πολίτες που πλήττονται από τις πολιτικές του απόλυτου κυνισμού. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε οι φαφλατάδες της αριστεράς που μέσα από γυάλινα κτίρια μιλάνε πολύ χωρίς να κάνουν τίποτε στην πράξη.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη για συνεχή εγρήγορση παρά τις εορταστικές ημέρες που έρχονται. Ο αγώνας για την ανατροπή δεν μπορεί να σταματήσει για τα χριστούγεννα.

*Προσωρινός συντονιστής Λαϊκής Ενότητας Χαλκίδας

Ετικέτες