Την Τετάρτη 26 Ιούνη, ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρούπας και ο ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Γεωργιάδης επιτέθηκαν λεκτικά και σεξιστικά και τραμπούκισαν σωματικά την πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Δέσποινα Τοσονίδου, με αφορμή τη μη λειτουργία των κλιματιστικών εν μέσω καύσωνα στο χώρο των τακτικών ιατρείων.

Η επίθεση αυτή δεν είναι μια τυχαία προσωπική ενέργεια. Φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε βάρος της γνωστής για τη δράση της όχι μόνο στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και για τη χρόνια συμμετοχή της στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς προέδρου του Σωματείου.

Υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του διοικητή Θ. Ρούπα. Διοικητής διορισμένος αρχικά από το Λοβέρδο (ΠΑΣΟΚ) και στη συνέχεια από τους Ξανθό και Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ). Και του γιατρού που είναι εκπρόσωπος της ΝΔ στο νοσοκομείο. Ο δεύτερος έκλεισε την πρόεδρο με τη βία στο γραφείο του πρώτου, για να ακολουθήσει η λεκτική επίθεση. Μάλιστα αμέσως μετά ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικητής παραδέχθηκε δημόσια ότι «δουλεύει» για να εκλεγεί εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου ο εκλεκτός γιατρός της ΝΔ και όχι η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Και χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, επικαλέστηκε πρόσφατη περιπέτεια υγείας της Δ. Τοσονίδου και την κάλεσε «να μην είσαι τόσο ευαίσθητη, γιατί μπορεί και να αρρωστήσεις και να πεθάνεις και να λείψεις στην οικογένειά σου».

Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές πρέπει να βρεθεί ενωμένη η Αριστερά. Ενωμένη, διεκδικητική και πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, χωρίς να φοβάται τις επιθέσεις του μνημονιακού μπλοκ, που πιθανά θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Στο Ασκληπιείο οι αγώνες είναι αποτελεσματικοί γι’ αυτό και η παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επιβραβεύτηκε στις πρόσφατες εκλογές από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, παίρνοντας ξανά την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου.

Ετικέτες