Το 2014 μπήκε με μια αναζοπύρωση της τρομοϋστερίας. Με αφορμή την απόδραση (μη επιστροφή από την άδεια) του Χ. Ξηρού, διαβάσαμε, είδαμε κι ακούσαμε πολλά.

Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να γιγαντωθεί ακόμα πιο πολυ η αστυνομοκρατεία, για να γίνουν ακόμα πιο απάνθρωπες οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές, για να προκληθούν φοβικά ανακλαστικά στον κόσμο, για να “συμμαζευτεί” γενικά η όλη Αριστερά και να μπει “στο μαντρί” ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, είχαμε πλήθως “περιστατικών”.

Στις 7/1 στην επίσκεψη του Δενδια στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Παπούλια, ακούστηκαν πράγματα πρωτοφανούς γελειότητας , αλλά δυστυχώς και επικινδυνότητας: Οτι η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα τρομοκρατείας, το οποίο για να λυθεί χρειάζεται απολυτη κοινωνική ομόνοια χωρίς παραφωνείες (εννοεί απο την Αριστερά) και το οποίο αν δεν λυθεί ο κίνδυνος είναι τεράστιος. “... Οικονομική ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη σε χώρα με τρομοκρατία δεν νοείται, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει», επισήμανε o Δένδιας, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με την αναφορά του πως «οι σφαίρες των τρομοκρατών απευθύνονται κατά των ανέργων στην πραγματικότητα, περισσότερο απ’ όλα βλάπτουν αυτούς» !!!  Δηλαδή, για την ανεργία, την οικονομική κρίση και όλα τα κακά που καταστρέφουν εκατομμυρια ελλήνων και ελληνίδων φταίει …η τρομοκρατεία! Την οποία με πολλά ταρατατζουμ και ασελγώντας πάνω σε όλα τα ανθρώπινα και δικονομικά δικαιώματα είχαν –κατά δηλώσεις τους- εξαρθρώσει πριν τους Ολυμπιακούς του 2004.

Πρωτοστάτης ο ΔΟΛ με πρωτοσέλιδο στα Νέα “Αλλάξτε το νόμο για τις άδειες κρατουμένων” , στο Μέγκα η Τρέμη να δείχνει βίντεο με τον Ξηρό να παίζει μπαγλαμά στην Ικαρία (ξεχνώντας να μας ενημερώσει ότι το βίντεο τραβήχθηκε 20 χρόνια πριν!) , το Βήμα της Κυριακής 12/1 να έχει εξώφυλλο και δισέλιδο αφιέρωμα στα μεγάλα χτυπήματα που περιμένουν απο της ενοποιημένη τρομοκρατία (Ξηρος-Μαζοκόπος-Πυρήνες της φωτιάς-ποινικοί κλπ) και ακολουθεί η πλειοψηφία των ΜΜΕ με ανάλογες απειλές.

Στο χορό προσπαθούν να εμπλέξουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου Τατσόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση  η Νέα Δημοκρατία κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία ζητώντας διαγραφές στελεχών και βουλευτών του κόμματος με παρεμβάσεις του τυπου:

«Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη 'συνιστώσα της τρομοκρατίας'. Άμεσα. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί της είναι προσωπική του επιλογή. Και κάθε μέρα θα τον ρωτάμε, αποκαλύπτοντας τους συνεργάτες του.» !!!.

Απο κοντά και οι συζητήσεις για να κοπούν οι άδειες στους “τρομοκράτες” κρατούμενους και γενικότερα γιατί αυξάνουν την εγκληματικότητα.  Η πραγματικότητα οτι οι άδειες είναι πολύ λιγότερες απο όσες πρέπει και ότι το ποσοστό των κρατουμένων που παραβιάζουν την άδεια (συνήθως οχι με απόδραση) είναι εξαιρετικά χαμηλό δεν φαίνεται να απασχολεί τα “πρόθυμα” ΜΜΕ. Ομως, τα επίσημα στοιχεία είναι ότι στην τελευταία τριετία δώθηκαν 12.004 άδειες και οι παραβιάσεις ήταν 324 (2,6%).

Η πραγματικότητα επίσης ότι οι ελληνικές φυλακές είναι οι χειρότερες στην ΕΕ πάλι …τους διαφεύγει.

Είναι μέγα θράσος συγκυβέρνησης και ΜΜΕ να τολμάν σήμερα να μιλάν και να κουνάν το δάχτυλο στην Αριστερά και το κινημα.

Οι δολοφόνοι (ηθικά ή και υλικά) χιλιάδων ανθρώπων μέσα στη χώρα και οι χειροκροτητές και “πρόθυμοι” σύμμαχοι του ιμπεριαλισμού σε όλους τους τελευταίους πολέμους (Ιρακ, Αυγανιστά, Γιουγκοσλαβία κλπ) με χιλάδες θύματα και εκατομμύρια προσφύγων, τολμάν και μιλάν για συντρόφους και συντρόφισσες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο κίνημα ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό, το φασισμό, και κάθε καταπίεση ή εκμετάλλευση.

Τολμάν και μιλαν για “τρομοκρατία” αυτοί που βύθησαν την συντρηπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην ανεργία, τον τρόμο του αύριο, τον τρόμο να τα βγαλεις πέρα –που έχει ήδη 5.000 θύματα αυτοκτονιών- τον τρόμο του να μείνεις άστεγος, τον τρόμο να είσαι βαριά άρρωστος και να μην έχεις περίθαλψη (αν δεν έχεις λεφτά).

Αυτοί που πολεμάν με μπάτσους, ειδικά σώματα, χημικά και όπλα καθεμιά και καθέναν που προσπαθεί να αντισταθεί στη διάλυση της ζωής του. Απο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, μέχρι τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τις διαδηλώσεις για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα.

Που ενόψει των «εορτασμών» για την ανάληψη της προεδρείας της ΕΕ διέλυσαν με χημικά τη συνέντευξη Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η ΑΘήνα ήταν αστυνομοκρατούμενη πόλη με απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.

Αυτοί, που ποινικοποίησαν την ζωή μας ονομάζοντας μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και συμμοριών τους/τις αντιστεκόμενους στην Κερατέα και την Χαλκιδική, αλλά και όποιον κάνει απεργία, κατάληψη, περιφρούρηση, κοινωνική αλληλεγγύη… Που ετοιμάζουν σε 100 μέρες φυλακές υψίστης ασφαλείας- “Αλκατράζ” της Ελλάδας το ονόμασαν- για τους “τρομοκράτες” λες και δεν τους φτάνουν οι άθλιες φυλακές τους.

Η πλήρης απαξίωσή τους από τον κόσμο των απο κάτω, το μίσος και ο θυμός που έχουν ξεσηκώσει τους έχει φέρει σε παραλλήρημα. Εμφυλιοπολεμικές κραυγές και “Νομος και Τάξη” είναι το μόνο που υπόσχονται στον λαό.

Κάθε μέρα που ξημερώνει και καινούργια καταστροφικά μέτρα πέρνονται ενάντιά μας.

Πρέπει να τους ξεφοτωθούμε πριν μας ξεκάνουν. Πρέπει στο “Αλκατράζ” που με περηφάνεια προαγγέλλουν, οι μόνοι και μόνιμοι τρόφιμοι να είναι αυτοί.

Και βέβαια, πρέπει η Αριστερά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην “μασήσει” στις απειλές του Σαμαρά και της κουστοδίας του. Αν η προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς τους “τρομοκρατεί” τότε είμαστε χαρούμενες/οι γιατί σημαίνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο.