Τα ΜΑΤ χτύπησαν τις καθαρίστριες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτήριο του υπ. Οικονομικών, στην οδό Νίκης. Το μεσημέρι, ο Άρειος Πάγος είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης του ΥΠΟΙΚ κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που διέταζε την επαναπρόσληψή τους.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου, που ουσιαστικά στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης, οι αγωνισζόμενες καθαρίστιες, δέχτηκαν για ακόμα μια φορά επίθεση από τα ΜΑΤ. Δύο από τις καθαρίστριες, καθώς και μία φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκαν  και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο. 

Πλήθος αλληλέγγυων, ανάμεσά τους πολλά μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται μαζί με τις καθαρίστριες, οι οποίες θα παραμείνουν όλη τη νύχτα στην οδό Καρ. Σερβίας. 

Νωρίτερα, δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Οι πρωτοφανείς σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη φορά ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά και σε αλληλέγγυους πολίτες, σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, που είχαν ως συνέπεια τη μεταφορά τραυματισμένων αγωνιστριών στο νοσοκομείο, καταδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης όμηρο των μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών. Το μόνο μέσο που τους έχει απομείνει είναι η ωμή βία απέναντι σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν για το ψωμί και την αξιοπρέπεια στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους το μήνυμα της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρόικας-κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική «έρημο».

Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την ιστορικής σημασίας απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ δεν θα λυγίσει τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματοςαλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση.
 

Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστούν μέχρι την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! "

 

Ετικέτες