«Σε ποιους ανάποδους καιρούς, μάς έλαχε να ζούμε, τρελοί να οδηγούν τυφλούς!;» (Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ).

Τούτο, σε άλλη χωροχρονική διάσταση, θα ΄ταν ένα κείμενο για τις ευρωεκλογές. Αλλά η ελλαδική πραγματικότητα βρίσκεται σε άλλη χωροχρονική διάσταση, ελαφρώς αποκλίνουσα από την προευρωεκλογική. Βγάζει, ας πούμε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διάγγελμα, κανονική αντιγραφή των αντίστοιχων διαγγελμάτων του μεσσήνιου ακροδεξιού βλαχοδήμαρχου πρωθυπουργεύοντος, από το Ζάππειο, Ζάππειο 5, ας πούμε, Ζάππειο 6, έχουμε χάσει τον λογαριασμό, Ζάππειο... 2060 χρόνια λιτότητας στην πραγματικότητα. Σπεύδουν οι φιλοκυβερνητικοί φεηκνιουζγράφοι αναλυτές και χειροκροτητές να πανηγυρίσουν και να εκλαϊκεύσουν τα μέτρα... ανακούφισης και... στήριξης του λαού! 

Το ότι τα ίδια μέτρα, κατά σύμπτωση, θα ανεβάσουν κατακόρυφα στα εκκαθαριστικά σημειώματα του επόμενου και του μεθεπόμενου έτους, τους φόρους για τον... λαό που όπως έχει τονίσει και ο πολύς Πωλ Τόμσεν (του υποτίθεται... απέχοντος ΔΝΤ!) οφείλει να συνεισφέρει στα φορολογικά βάρη με τη διαβόητη (πληθυσμιακή) διεύρυνση της φορολογικής βάσης, διέλαθε της προσοχής των φιλοκυβερνητικών αναλυτών. Πεντακόσια θα δώσει (αν δώσει...) ο Τσίπρας, χίλια θα πάρει πίσω! Μιλάμε για πραγματικά, ανακουφιστικά μέτρα.

Όχι για τον... λαό. Για τους εφοπλιστές. Τους βιομηχάνους. Τους εμπόρους. Τους μεταπράτες. Τα κάθε λογής «μεσαία» στρώματα. Ποιος περιμένετε να πληρώσει φόρους στην Ελλάδα του Τσίπρα και αύριο-μεθαύριο του Μητσοτάκη (φτου!κακά!); Οι ιδιοκτήτριες τάξεις της χώρας; Η κυρία πρέσβειρα καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ και η εφοπλιστική της οικογένεια θα πληρώσουν; Η κυρία πρέσβειρα ολυμπιακής θελήσεως της ΔΟΕ; Κάποιο κότερο καλοκαιρινών διακοπών και τσίπηδων (τσίπηδων και...τσίπριδων) αμοραλιστών; 

Θα πληρώνουν τους φόρους και τα χρέη, κυρίες και κύριοι, ήδη πριν από το ξέσπασμα της περίφημης καπιταλιστικής κρίσης, οι πλούσιοι!; Έχετε τρελαθεί, όπως θα έλεγε ενδεχομένως και ο Γουόρεν Μπάφετ!; Θα πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση, οι καπιταλιστές!; Πού ζείτε!;

Βγάζει μετά, το αδειανό πουκάμισο πάλαι ποτέ συνασπισμού κομμάτων και συνιστωσών και τώρα καθαρόαιμη, κυβερνητική, αρχηγική συνισταμένη της πρωθυπουργικής καμαρίλας του Μεγάρου Μαξίμου, προεκλογικό σποτ εθνικοπατριωτικής τόνωσης του πρωθυπουργικού προφίλ (sic). 

Ανεβαίνουν στα ειδησεογραφικά κεραμίδια οι αντικυβερνητικοί ρυπαρογράφοι-μαδημένες και οικόσιτες γάτες Ιμαλαΐων και διαφόρων κολωνακιώτικων και περαιώτικων σαλονιών. Έβαλε, λέει στο σποτ, τον Μεταξά! Σωστά...

Ποιον περιμένατε να βάλει στο σποτ, ρε όρνια, όταν αυτό το σποτ είναι κανονικό, πολεμοχαρές σάλπισμα συσπείρωσης του... λαού πίσω από τον σύγχρονο κυβερνήτη, που προετοιμάζει τις πολεμικές και πετρελαϊκές περιπέτειες της Ελλάδας της επόμενης δεκαετίας, στη Νοτιανατολική Μεσόγειο; 

Τον Μεταξά θα βάλει. Και κοντά στον Μεταξά έριξε και καμιά ντουζίνα (ντουζίνα, όχι... Δουζίνα) φωτογραφίες από Εικοσιένα μέχρι Κρέσνα, Σαγγάριο και Τεπελένι, έτσι, για να θυμηθεί ο... λαός τις μεγάλες του πολεμικές επιτυχίες (και καταστροφές) ενάντια σε όλους τους εχθρούς που μονίμως επιβουλεύονται τα... εθνικά δίκαια, την... εθνική κυριαρχία, τον... εθνικό κορμό και ό,τι άλλο εθνικό μπορεί να υποστηρίξει και να συνυπογράψει διά του αίματος άλλων πάντα και ένα κομμάτι της ημεδαπής, εθνικοπατριωτικής «αριστεράς» που όπως όλα δείχνουν, θα στέλνει γράμματα με την υπογραφή του ΝιΖήτα για να μακελευτεί κόσμος και κοσμάκης γύρω από την «εξέχουσα» του Καστελόριζου. 

Το σποτ, βέβαια και από αυτή την σκοπιά (την σκοπιά του έρμου φαντάρου, που θα πληρώσει το μάρμαρο και για την ακρίβεια το πετρέλαιο και του στρατηλάτη διοικητή-κυβερνήτη, που θα γίνει... μέγας εθνικός ήρωας!), ήταν ελλιπές. Ίσως επειδή επικράτησαν και... εθνομηδενιστικές φωνές εντός της πρωθυπουργικής καμαρίλας - πού είναι μια φωτογραφία της προτομής ή του τελευταίου αγάλματος του Μεγαλέκου, για παράδειγμα; Πού είναι ο Μιλτιάδης; Ο Λεωνίδας; Ο Θεμιστοκλής; Δεν συγκρίνεται ο Τσίπρας με αυτούς; Μόνο με τον... Μεταξά, συγκρίνεται; Κρίμα... Τον υποτιμάτε τον πρωθυπουργό με τη στάση σας... 

Από την άλλη, ένας Αλέξανδρος Παπάγος ή ένας Θρασύβουλος Τσακαλώτος ή ένας Διονύσιος Αρμπούζης που «πήγε στην Κορέα», δεν έχουν θέση και δεν εντάσσονται στο σποτ και την εθνικοπατριωτική αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Δεν ανήκουν στον εθνικό κορμό και αυτοί; Δεν επιτέλεσαν (sic) εθνικό, πολεμικό έργο και αυτοί-ειδικά «στο Βίτσι και τον Γράμμο»; Κρίμα... Τόσοι δεξιοί και ακροδεξιοί (και συγγενείς...) μαζεμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αδικήθηκαν κομμάτι... 

Ξιφουλκούν κατόπιν οι αντικυβερνητικοί ρυπαρογράφοι και πολιτικάντηδες για τις διακοπές του πρωθυπουργού πάνω στο κότερο γνωστής «συζύγου εφοπλιστή»-ιδιότητα και αυτή, σύζυγος εφοπλιστή... 

Ανόητοι και αδαείς, δεν έκανε διακοπές ο πρωθυπουργός, πάνω στις στάχτες και τους νεκρούς της Αττικής. 

Την ετοιμότητα και την κατάσταση του εφοπλιστικού στόλου ενόψει των πολεμικών περιπετειών στη Νοτιανατολική Μεσόγειο εξέταζε και επιθεωρούσε. 

Δεν θα φτάνουν στο ελληνικό κράτος οι γαλλικές φρεγάτες και τα αμερικανικά αεροπλάνα, όταν ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης θα την ακούσουν «Θάτσερ στα Φώκλαντς» της Μεσογείου και του Αιγαίου, και για να σώσουν πρώτα το πρωθυπουργικό τομάρι τους και κατόπιν, τα πετρέλαια των Γάλλων, των Ιταλών και των Αμερικανών, θα μας μπλέξουν σε πόλεμο για τα κοιτάσματα και τις ΑΟΖ. 

Και τα κότερα και τα φουσκωτά και τα πάντα όλα τα πλεούμενα, θα εξοπλίσει και θα επιτάξει ο ναύαρχος-υπουργός Αποστολάκης προκειμένου με ένα-δυο κανόνια στην πλώρη να ισοπεδωθούν βραχονησίδες και το μισό Αιγαίο για τους υδρογονάνθρακες και την ενεργειακή κατανάλωση της ΕΕ, ρε γαμώτο! 

Γι ΄αυτό δήλωσε και Κύπριος ο, σε λίγες μέρες συνταξιούχος, πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που νοιάζεται και κόπτεται για την ενεργειακή κατανάλωση της ΕΕ και τις πετρελαϊκές εταιρείες της Γαλλίας του Μακρόν και της Ιταλίας του Σαλβίνι. 

«Είμαι Κύπριος», φώναξε ο πολύς Ζαν-Κλοντ που προφανώς είναι καταχωρισμένος στο ληξιαρχείο της Λευκωσίας ως Ιωάννης-Κλαύδιος-Γλαύκος Γιουνκερίδης... 

Αν η ΕΕ είχε εξορυκτικά, εμπορικά και πετρελαϊκά συμφέροντα στην Αρκτική, θα δήλωνε Ινουίτ ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που κάποτε, σε μια κρίση ειλικρίνειας, είχε παραδεχθεί πως είχε μετατρέψει το κρατίδιο αυτό σε παγκόσμιο πλυντήριο μαύρου χρήματος και πανευρωπαϊκή off-shore για να αντισταθμίσει τις συνέπειες της ραγδαίας αποβιομηχάνισης. 

Με άλλα λόγια ο... Κύπριος Ζαν-Κλοντ είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του σε σειρά οικονομικών εγκλημάτων με πρώτο εκείνο της κοινής απάτης. Ο κατάλληλος άνθρωπος για να κρατά τα ηνία της ΕΕ-και για να δηλώνει σήμερα... Κύπριος και αύριο Ινουίτ!

Τούτο το κείμενο, σε μια άλλη, χωροχρονική διάσταση θα ήταν κείμενο για τις ευρωεκλογές.

Για τη βαρβαρότητα της λιτότητας, που σε καπιταλιστικούς, κρισιακούς καιρούς, μαζεύει μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα για να φέρει την καταιγίδα από αίμα της βαρβαρότητας του πολέμου. 

Βάρβαροι της κυβέρνησης με εθνικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχονται για την πρωτοκαθεδρία στην κάλπη με τους βάρβαρους της υποψήφιας κυβέρνησης με εθνικό κορμό τη ΝΔ. 

Βησιγότθοι εναντίον Οστρογότθων, Γότθοι πάντως, επιδρομείς και λεηλάτες, πλιατσικολόγοι και άρπαγες, ολετήρες και δυνάστες. 

Αλλά τη λύση στα μιντιακά μάγια των φτηνών και ψεύτικων διλημμάτων, την έχει δώσει έγκαιρα ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός (που δεν είχε και δεν βρήκε θέση στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον εθνικό κορμό...). 

«Μη σκεφτείς άσχημα για τους Βησιγότθους, είναι κάτι ακίνητα μαζεμένα υποκείμενα που παριστάνουν τους επιδρομείς». 

Και τους ηγέτες, θα συμπλήρωνα, ποιητή, και τους ηγέτες.

Ετικέτες