Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη για την υποψηφιότητα Βουδούρη και τον τρόπο επιβολής της.

Η επιβολή από τα πάνω –μέσω της γνωστής μνημονιακής τακτικής του «σε ένα άρθρο»- της υποψηφιότητας Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια ακόμα μαχαιριά σε όσους ευελπιστούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει το «καινούργιο» στην πολιτική πρακτική.

Αντί όμως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, να βασίζεται σε σαφείς ρηξικέλευθες προτάσεις που να μπορούν να συσπειρώσουν την χειμαζόμενη κοινωνία, προτιμάει η ηγεσία του το κλασσικό πολιτικάντικο παιχνιδάκι των συμβολικών διευρύνσεων, αγκαλιάζοντας φθαρμένους  σαλτιμπάγκους της πολιτικής και μάλιστα γλείφοντας όπου εκείνοι τους φτύνουν. 
Ένα παιχνιδάκι, που αν στην ευρύτερη κοινωνία προκαλεί συγκαταβατικές ανησυχίες του στυλ «το νέο ΠΑΣΟΚ», στον κόσμο της Αριστεράς προκαλεί μόνο αηδία. 

Προφανώς αυτό το έχει ζυγίσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και έχει πάρει τις αποφάσεις της:
Να ακρωτηριάσει το «παλιό» κομμάτι, ώστε να πλησιάσει το «μεγάλο» κομμάτι…

Θα μπορέσει η οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ να ανεχτεί τέτοια απαξίωση των διαδικασιών;
Μήπως όμως η ηγεσία τελικά επιδιώκει κάτι τέτοιο; 

Δεν θα ήταν μήπως «προβληματικό» για την ηγεσία να υπάρχουν ισχυρές οργανώσεις, εάν μάλιστα προγραμματίζει να κάνει κωλοτούμπες και «γαργάρες» αμέσως μόλις πάρει την εξουσία;

Χωρίς τα ασυμβίβαστα «βαρίδια» της Αριστεράς και με τα εναπομείναντα στελέχη χωμένα στην «μετα-αριστερή» κρατική μηχανή, δεν θα υπάρχει ούτε γάτα ούτε ζημιά! 

Υπό μία έννοια λοιπόν η υποψηφιότητα Βουδούρη θα μπορούσε να αποτελεί και ένα ξεκαθάρισμα του στελεχικού του δυναμικού, που πλέον… θα τα «καταπίνει» όλα. Διαλεγμένοι ένας κι ένας…

Για τον Νομό Κορινθίας αυτή η πρακτική δεν είναι καινούργια. Και το 2010 τα ίδια άτομα επέβαλαν την ολέθρια υποψηφιότητα του Νίκου Χανιά, ο οποίος μια εβδομάδα πριν τις δεύτερες εκλογές του 2012 (όντας υποψήφιος!!!), βγήκε και δήλωσε πως «αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ώρα, θα… καταστραφεί η χώρα»! (Θυμίζω πως η πρωτιά χάθηκε για 2%)

Ανέλαβε κάποιος την ευθύνη για την επιβολή του Ν.Χ. το 2010; 

Απ ότι ξέρω ΟΧΙ!
Πάρθηκε κάποιο θεσμικό μέτρο για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο; 
Απ ότι φαίνεται ΟΧΙ!

Προκαλώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους ως αγωνιστές τις Αριστεράς και να δρομολογήσουν άμεσα προκριματικές εκλογές σε επίπεδο βάσης για την ανάδειξη υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Να αναδείξουν τον δικό τους υποψήφιο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες για να προστατέψουν την υπόσταση -των ήδη υποτονικών- τοπικών οργανώσεων. Να μην επιτρέψουν την ολική απαξίωση τους.

Να διεκδικήσουν κάτι αυτονόητο για τον ΣΥΡΙΖΑ: 
Να τηρηθεί δηλαδή η διαδικασία που έχει θεσμοθετηθεί για την επιλογή του ευρω-ψηφοδελτίου.
Αν δεν το κάνουν ΤΩΡΑ, μετά τα πράγματα θα είναι μη-αναστρέψιμα...

Δημήτρης Βουζουναράς 
Αγ.Θεόδωροι Κορινθίας

ΥΓ1
Όταν ο Βουδούρης πει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει τη χώρα», θα αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του;

ΥΓ2
Κάποιοι νομίζουν πως η Αριστερά, είναι ο χώρος που επιβάλουν την άποψή τους οι… αριστεροί «ηγέτες»…