Η ομολογία Χαρδαλιά για «εγχώρια» αύξηση των κρουσμάτων ξεφτιλίζει οριστικά την κυβερνητική προπαγάνδα για τις «επιτυχίες» του πρώτου τριμήνου της πανδημίας

Ήταν μία από τις πραγματικά μεγάλες στιγμές της κυβερνητικής «ενημέρωσης» για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αφού παρέθεσε, ως συνήθως, τους στατιστικούς αριθμούς που αποτυπώνουν (;) την κατά την κυβέρνηση, εξέλιξη της covid-19 στην Ελλάδα, έκρινε σκόπιμο να διαπιστώσει ότι «για την αύξηση των κρουσμάτων δεν ευθύνεται ο τουρισμός. Το 83% των νέων κρουσμάτων είναι εγχώρια». Και συμπλήρωσε : «Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και υπήρξαν φαινόμενα συγχρωτισμού».

Δύο τινά συμβαίνουν με την παραπάνω δήλωση του υφυπουργού : 1ον, ο Χαρδαλιάς λέει κατάφωρα ψέματα για να συνεχιστεί η τουριστική περίοδος, όσο το δυνατόν, «αδιατάρακτα», μπας και σωθεί η καταστροφή του 20% του ΑΕΠ και η κερδοφορία των καπιταλιστών του κλάδου (από τα τουριστικά γραφεία και τα αεροπλάνα έως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια) και συνεχίσουν να καταφτάνουν, είτε με αρνητικό τεστ είτε χωρίς, τουρίστες από την Ευρώπη, και ειδικά τη Γαλλία, και τις ΗΠΑ (αλήθεια, δεν έχουν πανδημία και θανατικό εκεί!;).

2ον, ο Χαρδαλιάς λέει την αλήθεια και η αλυσίδα μετάδοσης του ιού ακόμη και η πιθανολογούμενη ή υποθετική για τα ‘’ορφανά’’ κρούσματα, δείχνει αποκλειστικά και μόνο μετάδοση μεταξύ Ελλήνων, χωρίς επαφή ή συγχρωτισμό με ξένους και τουρίστες – και σε αυτήν την αλυσίδα περιλαμβάνονται και οι μαζικοί χώροι εργασίας, στη βιομηχανία και τη γεωργία.

Αν ο Χαρδαλιάς λέει την αλήθεια (και προσωπικά, θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό την λέει και την μολογάει, χωρίς ξύλο, αποτελώντας έτσι και την πρώτη, ξεκάθαρη αυτοεξευτελιστική ομολογία κυβερνητικού στελέχους τέτοιου μεγέθους), τότε για την αύξηση των κρουσμάτων δεν φταίει η παραβίαση της… ατομικής ευθύνης, δεν φταίει η καταστρατήγηση των μέτρων, που πρώτη η ίδια η κυβέρνηση ανέστειλε ή τερμάτισε, δεν φταίνε οι… συνωστισμοί και ο συγχρωτισμός.

Φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν έκανε έγκαιρα και έγκυρα, μαζικά τεστ, ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική διασπορά του ιού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του λοκντάουν και να δοθούν σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες απομόνωσης και θεραπείας για όσο το δυνατό περισσότερους ασθενείς και ειδικότερα τους λεγόμενους ασυμπτωματικούς.

Φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που πούλησε ένα παραμύθι «επιτυχίας» στην τηλεόραση, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο, αφού πρώτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τάισε ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ρυπαρογράφους της κακιάς ώρας, με λεφτά του ελληνικού λαού,  και το παραμύθι αυτό, εξελίσσεται σε φονικό εφιάλτη ενόψει της νέας σχολικής περιόδου και της επιστροφής στη «φυσική» εργασία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που άνοιξε τον τουρισμό, είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό, χρησιμοποιώντας εικονικά στοιχεία και ψεύτικες στατιστικές και έδωσε νέο νόημα στον καθιερωμένο διεθνώς, πολιτικό όρο των Greek Statistics, που έχει διασύρει το ελληνικό, πολιτικό σύστημα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης.

Η ομολογία Χαρδαλιά, όμως έχει και άλλες συνέπειες, που πιθανώς, οι ά(χ)ριστοι της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχουν υπολογίσει.

Αυτή τη στιγμή, δεκάδες τουρίστες, κυρίως στην Ιταλία και κυρίως νεαρής ηλικίας, επιστρέφουν άρρωστοι από την Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προετοιμάζονται δεκάδες αστικές αγωγές εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και των επιχειρηματιών του τουρισμού στην Ελλάδα, από Ευρωπαίους πολίτες και κυρίως Ιταλούς, που θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις, επειδή θεωρούν ότι εξέθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, ερχόμενοι για διακοπές σε μία χώρα που δεν είχε καταπολεμήσει τον ιό.

Την ίδια κατάσταση βιώνουν από τον περασμένο χειμώνα, και η αυστριακή κυβέρνηση Κουρτς και οι επιχειρηματίες του τουρισμού στις αυστριακές Άλπεις – πάνω από 6.000 αστικές αγωγές μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια έξι ευρωπαϊκών χωρών (Νορβηγία, Ισλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Τσεχία και Αυστρία). Οι ενάγοντες, όλοι ασθενείς του κορωνοϊού, τον οποίον κόλλησαν στους τουριστικούς… συνωστισμούς του Τιρόλο, απαιτούν ηθική και υλική ικανοποίηση με το σκεπτικό ότι «για να αυξήσουν τα κέρδη τους, η κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες, και ενώ γνώριζαν για τη διάδοση του ιού στο Τιρόλο, επέτρεψαν τις μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας, θέτοντας τη ζωή και την υγεία των εναγόντων σε θανάσιμο κίνδυνο».

Η ομολογία Χαρδαλιά εκθέτει την Ελλάδα, ανεπανόρθωτα, ξεφτιλίζει την κυβέρνηση διεθνώς, ανατρέπει τους ούτως ή άλλους αλλοπρόσαλλους και άθλιους σχεδιασμούς για την περαιτέρω προσέλευση τουριστών στη χώρα και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου τόσο στα διεθνή δικαστήρια όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή, καταρρέει οριστικά και τελεσίδικα ο μύθος του… Μωυσή και οι τουρίστες, είτε Έλληνες είτε ξένοι μπορούν να αναφωνήσουν εξοργισμένοι ότι όχι μόνο δεν έζησαν τον μύθο τους, στην Ελλάδα και τα τουριστικά θέρετρα, αλλά ότι νόσησαν άδικα και εκμεταλλευτικά από τον κορωνοϊό. Το ομολόγησε και ο καταχρηστικά καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός.

Ένας εχθρός του λαού

Γιάννης Νικολόπουλος

«Γιατρός : Τα νερά είναι μολυσμένα! Δήμαρχος : Τα λουτρά αποτελούν τη μελλοντική ευημερία της πόλης και αν αποκαλύψεις ότι είναι μολυσμένα, αν είναι μολυσμένα, βέβαια, στέλνεις τουρίστες στους ανταγωνιστές μας» (Ερρίκου Ίψεν, Ένας εχθρός του λαού).

Τα παρακάτω αποσπάσματα από το αξεπέραστο, θεατρικό δράμα του Ίψεν, Ένας εχθρός του λαού, αφιερώνονται :

  • Στην κυβέρνηση της ΝΔ και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που αποδείχτηκαν γνήσιοι επίγονοι του κουτοπόνηρου, ψεύτη, απατεώνα και φιλοχρήματου δημάρχου, Πέτερ Στόκμαν.
  • Στους επιχειρηματίες του τουρισμού, μεγάλους, μεσαίους, μικρούς, από τα αεροσκάφη έως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, και τους μικροαστούς κάθε επαγγελματικής και ιδιοκτησιακής κατάστασης, που επαναπαύτηκαν και χειροκρότησαν, πολύ καιροσκοπικά και κερδοσκοπικά, τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης, σχετικά με την πραγματική διασπορά της πανδημίας στην Ελλάδα.
  • Στους ιδιοκτήτες και τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ και τους ενσωματωμένους και καθ’ υπαγόρευση δημοσιογράφους, που συνέργησαν, ταϊσμένοι στου Πέτσα με 20 και ακόμη 11 εκατομμύρια ευρώ, και με εντολή Μητσοτάκη, πρόβαλλαν τα βολικά ψέματα και τις οφθαλμοφανείς απάτες σχετικά με την πραγματική διασπορά της πανδημίας στην Ελλάδα.
  • Σε όλους όσοι έπεσαν σήμερα από τα σύννεφα επειδή τάχα ο ΕΟΔΥ κρύβει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων είτε στα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που από τον περασμένο Απρίλιο υπήρχαν καταγγελίες, επώνυμες και ενυπόγραφες, ότι ο ΕΟΔΥ δεν προσμετρούσε ως «βαριά» πολλά περιστατικά, ώστε να μην χαλάσουν οι στατιστικές της χώρας, ενόψει θέρους και τουρισμού.
  • Στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει πρώτοι το τί σημαίνει να είσαι ο περίπου και εικονικός «νικητής» ή ο βιαστικός «ισόπαλος» κατά το πρώτο εικοσάλεπτο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ή ενός «πολέμου» εναντίον του κορωνοϊού, και μετά, το γήπεδο και η πανδημία να κατηφορίζουν επικίνδυνα, εξαιτίας των συνεχόμενων και αλλεπάλληλων εγκληματικών λαθών στην άμυνα και το κέντρο, με αποτέλεσμα είτε ο Τερ Στέγκεν να μην προλαβαίνει να μετράει τα γκολ είτε ο Χαρδαλιάς να μην προφταίνει να μετρήσει τα νέα και πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα.
  • Στους λοιμωξιολόγους τύπου Τσιόδρα που έχουν προδώσει την επιστήμη τους, τοποθετώντας και τεμαχίζοντας την, στο κρεβάτι του Προκρούστη για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες του Μεγάρου Μαξίμου και των καπιταλιστών ειδικά του τουρισμού, εσωτερικού και εξωτερικού, στην Ελλάδα.
  • Στους θιασάρχες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και ειδικά τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, που, λογικά, δεν θα τολμήσουν να ανεβάσουν Ίψεν φέτος το χειμώνα, μπας και ξεστραβωθεί διά του πολιτισμού και όχι διά του διαδικτύου ή διά της τηλεόρασης και των εφημερίδων κάποιος θεατής.
  • Τέλος, τα αποσπάσματα αφιερώνονται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ σε όλους εκείνους από το υγειονομικό προσωπικό, που είναι γνήσιοι διάδοχοι του γιατρού Τόμας Στόκμαν και είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα και έγκυρα για τον ιό, την πανδημία, τα διαρκή, άθλια και θανατηφόρα, υγειονομικά εγκλήματα της κυβέρνησης και τα δύσκολα, που είναι μπροστά μας.

«Γιατρός Τόμας Στόκμαν : Μα, τα νερά είναι μολυσμένα! Γεμάτα μικρόβια, και ασθένειες και θάνατο.

Δήμαρχος Πέτερ Στόκμαν : Τα λουτρά είναι το μόνο μέσο για τη μελλοντική ευημερία της πόλης μας. Δεν έχεις το δικαίωμα να αποκαλύψεις ότι τα νερά στα λουτρά είναι μολυσμένα. Αν, βέβαια, είναι μολυσμένα. Οι γειτονικές μας πόλεις, μπορούν να γίνουν λουτροπόλεις και θα μας πάρουν τους τουρίστες.

Γιατρός : Έχω μαζί μου, τον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο.

Δήμαρχος : Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να έχουν διαφορετική γνώμη από τους προϊσταμένους τους. Το άτομο πρέπει να υποτάσσεται στην εξουσία που δρα και επαγρυπνεί για το καλό του συνόλου.

Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ασλάκσεν : Τα λουτρά είναι ένα μικρό χρυσωρυχείο. Από τα λουτρά, ζούμε όλοι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών. Ο γιατρός μπορεί να μιλάει για τα λουτρά, αλλά στην πραγματικότητα, θέλει να ξεσπάσει μια τοπική επανάσταση για να αλλάξει η εξουσία, χέρια.

Γιατρός : Υπάρχει μια βρωμοδουλειά γύρω από το ίδρυμα των λουτρών και ξέρω πως οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι άρχοντες μας. Τρέφω την παρηγορητική ελπίδα, ότι οι ουραγοί αυτοί, τα λείψανα αυτά του αντιδραστικού κόσμου, μοιραία, μόνοι τους, οδηγούνται στον αφανισμό τους. Και ξέρω, ακόμη, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας είναι η λεγόμενη συμπαγής πλειοψηφία, η μικροαστική συμπαγής πλειοψηφία.

Συντηρητικός δημοσιογράφος Χόβσταντ : Αίσχος! Με αυτά που λέει ο γιατρός είναι ένας χωριάτης μεθυσμένος από την επανάσταση. Θέλει να βλάψει τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Είναι ένας εχθρός της πόλης μας.

Φιλελεύθερος δημοσιογράφος Βίλλινγκ : Όχι. Με αυτά που λέει ο γιατρός, είναι ένας ξιπασμένος αριστοκράτης. Μισεί την κοινωνία, μισεί τους πολίτες. Μισεί τον λαό. Είναι ένας εχθρός του λαού μας!

Φωνές συγκεντρωμένων ιδιοκτητών : Ναι! Ναι! Ένας εχθρός του λαού μας! Να τον πετάξουμε στο φιόρδ, να τον πετάξουμε στη θάλασσα! Θέλει να μας καταστρέψει.

Φιλελεύθερος δημοσιογράφος : Αυτή, είναι, που να πάρει ο διάολος, η φωνή του λαού!

Γιατρός : Η έλλειψη οξυγόνου εξασθενίζει τη συνείδηση. Και σε πολλά σπίτια του τόπου μας, φαίνεται πως λείπει πολύ οξυγόνο για να εμφανίζεται η συμπαγής πλειοψηφία, τόσο ασυνείδητη ώστε να θέλει να οικοδομήσει το μέλλον της πόλης μας, πάνω στον βούρκο της ψευτιάς και της απάτης. Δεν είμαι πράος σαν κάποιον άλλον για να πω : ‘’Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι’’. Και δεν υποφέρω να βλέπω τον όχλο να τα βάζει μαζί μου, λες και είμαι εγώ η αιτία της κατάντιας του».

Ετικέτες