Η κοινή αντιπολεμική δήλωση οργανώσεων της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, «Κόκκινο Νήμα», ΝΑΡ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος) που παρουσιάστηκε με εκδήλωση στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 19 Απρίλη, συγκεντρώνει υπογραφές στήριξης αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος και της Αριστεράς. Παρουσιάζουμε το κείμενο με τις πρώτες 129 υπογραφές (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται).

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΜΠΛΟΚΉ ΣΤΑ ΣΧΈΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΕΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ -

1.Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελείένα μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας - Κίνας, μια ιστορική πράξη που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Η προσπάθειααιτιολόγησης της ρωσικής εισβολής με την«αποναζιστικοποίηση»της Ουκρανίαςή την «προστασία των λαών των «Λαϊκών Δημοκρατιών»του Ντονμπάς από τους ουκρανούς φασίστες»,δεν μπορεί να κρύψει πως αποσκοπεί στην προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού στην περιοχή της Ουκρανίας και ευρύτερα, με όχημα την αναβίωση του μεγαλορώσικου εθνικισμού και σημείοστήριξης τον αντικομμουνισμό.

2.Καθοριστικές ευθύνες για την εξέλιξη φέρνουν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που όλα τα τελευταία χρόνια με επιθετικά σχέδια προωθούν:τηνπερικύκλωση της Ρωσίας άμεσα με την είσοδο στο ΝΑΤΟ όλων των ανατολικών χωρών, όπως και της Κίνας,την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας, την ενίσχυση του ρόλου των φασιστικών συμμοριών («Δεξιός Τομέας», Τάγμα Αζόφκ.λπ.) που επεδίωκαν εθνοκάθαρση στην Ουκρανία,την θέση εκτός Νόμου τωνκομμάτων με αριστερό, εργατικό και κομμουνιστικό προσανατολισμό, την δολοφονία δεκάδων εργαζόμενων κατά τον εμπρησμό του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό, την αθέτηση της συμφωνίας του Μινσκ.

Οι ΗΠΑ έχουν δείξει πως δεν θα διστάσουννα χρησιμοποιήσουν την ευρεία πολεμική τους υπεροπλία για να αντισταθμίσουν την σχετική οικονομική τους υποχώρηση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Οι καταγγελίες των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ είναι τελείως υποκριτικές. Δεν ξεχνάμε ότιαυτές είναι οι δυνάμεις που βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία βυθίζοντας στο αίμα τα Βαλκάνια, που εισέβαλλαν στο Ιράκ και σε τόσες χώρες, που φούσκωσαν τα αντιδραστικά και εθνικιστικά πανιά του καθεστώτος της Ουκρανίας, που έχουν γεμίσει χούντες και επεμβάσεις όλο τον πλανήτη!! Δεν ξεχνάμετη δολοφονική πολιτική στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο πλευρό της αστικής τάξης ενάντια στο λαϊκό επαναστατικό κίνημα στη χώρα μας και τη στήριξη της χούντας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Ξέρουμε τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό ρόλο τους.

3.Για τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να εμπλακεί στον πόλεμο στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και αναγγέλλοντας ακόμα βαθύτερη εμπλοκή.Συντάσσεται πλήρως με την βρώμικη προπαγάνδα ΗΠΑ-ΕΕ.Βάσεις, λιμάνια, θάλασσα και αέρας παραδίδονται στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κόμβο για την επίθεση του ΝΑΤΟ προς βορρά, η αξιοποίηση της στρατηγικής βάσης της Σούδας, η ολοένα και πιο έντονη στρατιωτική εμπλοκή, δυναμώνουν τους κινδύνους.  Είναι αποτέλεσμα του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν» που σήμερα περιλαμβάνει την «στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ» που οικοδόμησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβάθμισε περαιτέρω η κυβέρνηση της ΝΔ με την επ’ αόριστον παραμονή των βάσεων, τον αντιδραστικό «άξονα» με το Ισραήλ και την Αίγυπτο,την «ελληνογαλλική συμφωνία» που προβλέπει μέχρι και αποστολή δυνάμεων στο Σαχέλ, τους δυσβάσταχτους εξοπλισμούς που καθιστούν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» σε όλο το ΝΑΤΟ, την αναβάθμιση του μιλιταρισμού!!

Ο αγώνας για να σταματήσει κάθε εμπλοκή, το κλείσιμο των βάσεων,η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αποκτούν ζωτική σημασία για την επιβίωση του λαού!.

4.Ταυτόχρονα οι μεγάλες επιχειρήσεις στην ενέργεια, το εμπόριο και αλλού αξιοποιούν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να κερδοσκοπήσουν ασύστολα. Η πρωτοφανέρωτη ακρίβεια οδηγεί τον λαό σε απόγνωση, η φτώχια εξαπλώνεται.   Η αστική τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθενταιστα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες, βαθαίνουν  την εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους πρέπει να ανατρέψουν αυτή την πορεία.

5. Η κλιμάκωση του πολέμου φέρνει θάνατο, φτώχια, προσφυγιά, μίσος και εθνικισμούς.. Στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού που δέχεται επίθεση και στο ρώσικο λαό που υφίσταται τις συνέπειες του πολέμου. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μαςστα εκατομμύρια ουκρανούς πρόσφυγες. Καταγγέλλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης και της ΕΕ που χωρίζει τους πρόσφυγες σε «καλούς» και «κακούς».

Είμαστε αλληλέγγυοι, στους ουκρανούς αριστερούς, κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που υφίστανται τις διώξεις και την ακροδεξιά τρομοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των ηρωικών αντιπολεμικών διαδηλωτών στη Ρωσία, παρά τις διώξεις και την τρομοκρατία από την ρώσικη κυβέρνηση, στο πλευρό του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στο πλάι  όσων στέκονται με διεθνιστικό τρόπο ενάντια στα εθνικιστικά μίση.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο απαράδεκτο κλίμα μακαρθισμού ενάντια στον ρώσικο πολιτισμό, την αποπομπή καλλιτεχνών και αθλητών, την καλλιέργεια του εθνικισμού και του μίσους.

6. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!! Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.Η ανεξάρτητη πάλη των εργαζομένων και τωνλαών, ένα ισχυρό πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς, την πολεμική προετοιμασία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στον πολιτικό αυταρχισμό που εντείνεται και γενικεύεται, είναι επιτακτικά αναγκαίο ειδικά στην περιοχή μας που εκδηλώνεται ο επικίνδυνος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και σε βάρος των λαών και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Μόνο με τηνδιαρκή πάληενάντια στον πόλεμο και την φτώχια,για αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις, για να δοθούν χρήματα σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση,για την καταπολέμηση της ακρίβειας ενάντια στην «δική μας» αστική τάξη και την κυβέρνηση της ΝΔ, που επιτίθενται στους εργαζόμενους, που συντάσσονται με την τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ,μπορούν οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν την ειρήνη και τη ζωή που τους αξίζει.

 • Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Ουκρανία.
 • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Με τον αγώνα μας θα μπλοκάρουμε την μηχανή του πολέμου
 • Έξω οι βάσεις, όχι στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα.Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.Διάλυση όλων των στρατιωτικών σχηματισμών. Όχι στους εξοπλισμούς.
 • Όχι στην ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης και τον ευρω-στρατό.
 • Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη  στους πρόσφυγες από την Ουκρανία και σε κάθε πρόσφυγα. Να καταργηθούν οι αντιπροσφυγικέςευρωπαικές συμφωνίες και η Frontex

 1. Αγαπητός Θανάσης Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την "ΑΝΤΑΡΣΊΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΆ στην Κ. Μακεδονία "
 2. Αθανασίου Μανώλης  πρόεδρος συνδέσμου εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΟΣ
 3. Αθανασοπούλου – Βαφειάδου Αντωνία Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου
 4. Ανδρικόπουλος Χρήστος, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
 5. Ανδριώτης Κυριάκος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΣΜΕΘ
 6. Αντωνίου Γιώργος, μέλος Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού
 7. Αποστόλου Γιώργος μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό - επισιτισμό Πάργας
 8. Αυγουστάτος Μάριος, γραφίστας, Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό"
 9. Βαγενάς Χρήστος, Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΠΟΚΠ
 10. Βαλσάμης Σταύροςδημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού
 11. Βαρδουνιώτης Γιάννης μέλος ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά
 12. Βαφειάδου Ελένη, Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ Αττικής και Αντιπροσωπεία ΤΕΕ
 13. Βλαχομήτρος Δημήτριος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θέρμης
 14. Γαϊτάνη Γιάννα, Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη
 15. Γαλατάς Ζώης, περιφερειακός σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» στην Περιφέρεια Ηπείρου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.
 16. Γιαννούλια Κατερίνα, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ), μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
 17. Γκεμιτζόγλου Δήμητρα, μέλος Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης Καλλιθέας Μια Πόλη στο Δρόμο.
 18. Γκόβας Δημήτρης.Συνδικαλιστής στους Βιβλιοϋπάλληλους,μέλος ΣΥΒΧΨΑ
 19. Γκιώργκας Δημήτρης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στην RetailWorld Α.Ε. - Καταστήματα Public
 20. Δελασούδας Ιάκωβος, ερευνητής, πρόεδρος ΣΕΡΕΤΕ Αχαϊας
 21. Δέση ΛούκαΧριστίνη. μέλος ΔΣ ΣΜΤ
 22. Δημακίδης Γιώργος, μέλος της ΔΕ του Παν. Σωματείου Εργαζομένων VantageTower
 23. Δημητρακοπούλου Βάλια, Φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
 24. ΔινοπούλουΒαγγελίτσαΠροέδροςΣΕΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου (Α. Λιοσια..)
 25. Ζαγκλαβάρα Ισαβέλλα μέλος ΔΣ  Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
 26. Ζάκας Χρήστος, μισθωτός  φαρμακοποιός μέλος της ΟΚΔΕ, Ιωάννινα
 27. Θάνου Ειρήνη. πρόεδρος πανελλαδικού σωματείου έρευνας
 28. Θεοδωροπούλου Σοφία, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων VictusNetworks
 29. Θεοχαροπούλου Κωνσταντίνα. γραμματέας ΔΣ ΣΕΦΚ
 30. Καββαδάς Διονύσιος μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πρέβεζας
 31. ΚαλιαμπάκοςΣωτήρης  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνων
 32. Καλοϊδας Σοφοκλης, μέλος Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού
 33. Καλουδάς Χρήστος, φοιτητής ημμυαπθ
 34. Καπετανακη Γαρυφαλλια,μελος του ΣΕΦΚ, του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  μέλος ΕΚΚΕ
 35. Καραβάς Αντώνης, γιατρός Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, συνδικαλιστής σε ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή
 36. Καράμπαλη Κυριακή, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Χανίων
 37. Καρασαρλίδου Σοφία μέλος του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης
 38. Καρμοίρης Νίκος, Φοιτητής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
 39. Καρύδης Μάρκος, υπαλληλος εστίασης, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕΠΕ
 40. Κατσαράκη Θεοδώρα, φοιτήτρια Φυσικό ΕΚΠΑ
 41. Κάτσαρης Παναγιώτης Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την "ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Μωριά - – Συμπόρευση για την Ανατροπή"
 42. Κατσιαμπούρα Γιάννα. Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
 43. Κεφαλάς Βασίλης, διανομέας στην efood, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕΠΕ
 44. Κοντομηνας Διονύσης,  δικηγόρος
 45. Κοσίνας Χρήστος. Πρόεδρος Σωματείου Ερευνητών (παράρτημα Πάτρας)
 46. Κοσμάς Πάνος, δημοσιογράφος, εφημερίδα "Κόκκινο Νήμα"
 47. Κοσμοπούλου Ολγα. Νοσοκομείο Νίκαιας
 48. Κούρκουλας Θανάσης, εκπαιδευτικός Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΠΟ Κόκκινο Νήμα
 49. Κουρτέσης Βασίλης μέλος Γενικής Συνέλευσης αντιπροσώπων Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας
 50. Κούτρα Κωνσταντίνα, μέλος Ανυπόταχτου Μαθητή, Αθήνα
 51. Κουτσός Παναγιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αττικής
 52. Κουτσούμπα Δέσποινα, Περιφερειακή Σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
 53. Κρασάκης Νίκος μέλος ΣΜΤ, Π.Ε. ΝΑΡ , ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 54. Κρεασίδης Γιώργος . Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
 55. Κτιστάκης Μάνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ)
 56. Κυπριώτης Λάμπρος. ΔΣ Ένωσης Λογιστών Αττικής/ Μέλος Πανελληνιας Ομοσπονάιας Λογιστών
 57. Κυριακόπουλος Μάνθος μέλος ΔΣ ΔΟΕ
 58. Κωστόγιαννης Ταξιάρχης δημοτικός; σύμβουλος δήμου Πρέβεζας
 59. Λάζου Έφη πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός»
 60. Λεριάς Θωμάς, μηχανολόγος-μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
 61. Λιγάσης Βαγγέλης, εκπρόσωπος σωματείου εργαζομένων ΓΝΘ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στην ΕΔΟΘ
 62. Λιόντος   Βασίλης . ΕΛΜΕ Χανίων, ΓΣ ΑΔΕΔΥ  
 63. Λίτος Βασίλης, φοιτητής ΑΣΟΕΕ
 64. Λοΐζος Ηλίας, Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Περιφέρεια Αττικής
 65. Λουσιώτης Νίκος εκπρόσωπος φαρμακοποιών νομού Πέλλας στον ΠΦΣ
 66. Λυμπέρης Βασίλης, οικοδόμος-αγρότης, Μεσσηνία
 67. Μανάβης Νίκος - Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Αιγαίο με την Ανταρσία στο Αιγαίο.
 68. Μανίκας Σταύρος. ΔΣ του ΕΚΑ, ΔΣ Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α
 69. Μαρκάτος Ιάσονας, φοιτητής ΕΜΠ
 70. Ματθαιάκης Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας, Ηράκλειο Κρήτης
 71. Μικρώνης-Λουτζης Αχιλλέας, συνδικαλιστής φοιτητής μέλος της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης, Πάτρα
 72. Μιλτσακάκης Μιχάλης δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής με την Ανυπόταχτη Καισαριανή- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
 73. Μπαχτή  Άννα . Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Π.Ε. ΝΑΡ , ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 74. Μπικάκη Μαρία, συντ. τραπεζοϋπάλληλος, δημοτική σύμβουλος Βύρωνα
 75. Μπόλαρη Μαρία, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
 76. Μπερίτσης Βασίλης γραμματέας συλλόγου ΑΜΕΑ Ιλίου
 77. Νάνος Βαγγέλης . ΔΣ Σωμ. Γεωπόνων Ιδ. Υπαλλήλων - ΔΣ Εργ.Κέν. Πρέβεζας 
 78. Νέζου Λίνα, νέα εργαζόμενη στα τρόφιμα-ποτά-γαλακτομικά, Γιάννενα
 79. Νίκα Γεωργία Δημοτικός Σύμβουλος Αγ.Αναργυρων Καματερού
 80. Νταβανέλος Αντώνης, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
 81. Ξιφαρά Μαρία, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
 82. Ορταντζόγλου Γιώργος, πρόεδρος εργαζομένων Δήμου Νεας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
 83. Πάλλιου Χριστίνα, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
 84. Πανούσης Λυμπέρης Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ)
 85. Παπαγεωργίου Έλενα, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
 86. ΠαπαδοπούλοςΣοφρώνης (υπευθυνός εκδόσεων Εργατική Πάλη) 
 87. Παπακώστας Βασίλης, εργαζόμενος, ΠΟ Κόκκινο Νήμα
 88. Παπανικολάου Παναγιώτης. ΟΕΝΓΕ
 89. Παπατζανή Εύα, μέλος ΔΣ Πανελλαδικού Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα κ την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ)
 90. Πατσατζής Θοδωρής, συμβασιούχος ΕΚΠΑ
 91. Πέτρου Πάνος, συντακτική επιτροπή εφημερίδας «Εργατική Αριστερά»
 92. ΠιαγκαλακηςΓιωργοςπερ. ΣυμβουλοςΑνυποτακτηΚρητη
 93. Πλούμης Ανδρέας,οικονομολόγος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του  ΕΚΚΕ
 94. Πολιτάκος Κώστας,δημοσιογράφος
 95. Ποταμίτης Νίκος πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου
 96. Προυσαλίδης Γιώργος . Προέδρος Δ. ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικης 
 97. Ρίζος Μιχάλης. Πρόεδρος  ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
 98. Σαμοίλης Γιάννης μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ
 99. Σαπουνάς Γιώργος μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.
 100. Σεργίδου Κατερίνα, Συνέλευση 8 Μάρτη
 101. Σηφάκης Κωνσταντίνος (συνδικαλιστής με την CGT, εκλεγμένος στα εστιατόρια   XavierDenamur, Παρίσι) 
 102. Σιαφάκας Γεώργιος πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών
 103. Σιούλας Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος του ΣΜΤ Θεσσαλιας, Λάρισα
 104. Σιούτης Σπύρος πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας περιφέρειας Ηπείρου
 105. Σκεύος Σταύρος, εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες  μέλος της ΟΚΔΕ, Αθήνα
 106. Σκορδούλης Κώστας, Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
 107. Σκουφογλου Μάνος, Δ.Σ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
 108. Σκούφογλου Νικόλας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”
 109. Σμήλιος Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης με την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ"
 110. Σμύρνης Ιωάννης, εκπαιδευτικός, γραμματέας ΣΜΕΘ
 111. Σταυρακάκης Χρήστος, αρχιτέκτονας-μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
 112. Σταύρου Βαγγέλης, φοιτητής Νομικής ΔΠΘ
 113. Στραβελάκης Νίκος (πανεπιστημιακός)
 114. Σύριγγα Πολυξένη, γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Θουκυδίδης»
 115. Ταλαχουπης Νικος. ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας
 116. Τζαμουράνης Δημήτρης. μέλος ΔΣ ΣΜΤ
 117. Τζουρντός Χρήστος (Μέλος Σ.Φ.Ε.Α.,  συγγραφέας)
 118. Τόλη Πολίνα. Πρόεδρος ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
 119. ΤουλγαριδηςΚώστας. ΕΕ ΑΔΕΔΥ
 120. Τσολάκης Νίκος, εργαζόμενος μέλος σμτ-Θεσσαλονίκη
 121. Υφαντή Ελισάβετ μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό - επισιτισμό Πάργας
 122. Φάκαρος Ελισάιος, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ "Αριστοτέλης"
 123. Φερραίος Αλέξης, φοιτητής απθ
 124. Φραγκούλης Γιάννης πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης
 125. Φραντζέσκου Σίσσυ Αντιπρόεδρος Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
 126. Χαμόδρακα Ευτυχία, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Ασκληπιείο»
 127. Χασάπη Σάσα, εκπαιδευτικός, ΕΛΜΕ Πειραιά
 128. Χατζηστέλιος Δημήτριος - Ιδιωτικός Υπάλληλος - εκλεγμένος στο ΔΣ του Πανελλήνιου   Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον
 129. Χριστοφορίδης Ηρακλής, εργαζόμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μέλος της ΟΚΔΕ, Θεσσαλονίκη

Ετικέτες