Με τον «Ταρτούφο», την κωμωδία του Μολιέρου, συμμετείχε το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στην 4η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Γυμνασίων-Λυκείων Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας και απέσπασε δύο βραβεία.

Βρα­βεύ­τη­καν η κα Μπαλ­τα­τζή Γε­ωρ­γία σκη­νο­θέ­της της πα­ρά­στα­σης με το βρα­βείο «Πρω­το­εμ­φα­νι­ζό­με­νης Ομά­δας» και ο μα­θη­τής Τζού­λιαν Σι­νά­νι για το ρόλο του «Ορ­γώ­νη» με το βρα­βείο Α΄ αν­δρι­κού ρόλου.



Ο Ταρ­τού­φος είναι μια θε­α­τρι­κή  πα­ρά­στα­ση που ετοι­μά­στη­κε στο πλαί­σιο ενός πο­λι­τι­στι­κού προ­γράμ­μα­τος που εκ­πο­νώ και αφορά το θέ­α­τρο στην Εκ­παί­δευ­ση ως ερ­γα­λείο ενί­σχυ­σης της αυ­το­πε­ποί­θη­σης και  μύ­η­σης στην συ­νερ­γα­τι­κή  μά­θη­ση. Θεωρώ ότι η ενί­σχυ­ση της αυ­το­πε­ποί­θη­σης   βοη­θά­ει τα παι­διά  να θέ­τουν στό­χους και να αγω­νί­ζο­νται να τους κα­τα­κτή­σουν. Επί­σης,  η καλή συ­νερ­γα­σία είναι ση­μα­ντι­κό­τα­τη για την επί­τευ­ξη ενός καλού απο­τε­λέ­σμα­τος.

Απο­φα­σί­σα­με να συμ­με­τέ­χου­με στο φε­στι­βάλ πα­ρό­τι δεν εί­χα­με αρ­κε­τό χρόνο προ­ε­τοι­μα­σί­ας.Τότε συ­νέ­βη­κε το εξής αξιο­θαύ­μα­στο. Η δια­φο­ρε­τι­κή κα­τα­γω­γή των δέκα μα­θη­τών  που συ­γκρό­τη­σαν την ομάδα μας δεν εμπό­δι­σε στο ελά­χι­στο τους μα­θη­τές να επι­δεί­ξουν απα­ρά­μιλ­λο πνεύ­μα ομα­δι­κό­τη­τας, ερ­γα­τι­κό­τη­τας και αλ­λη­λεγ­γύ­ης.

Προ­βλή­μα­τα υπήρ­ξαν αρ­κε­τά, πρα­κτι­κά και μη, ωστό­σο κα­τα­φέ­ρα­με με  καλή συν­νεν­νό­η­ση και πολλή δου­λειά να τα ξε­πε­ρά­σου­με. Δεν θα μπο­ρού­σα να μην ανα­φερ­θώ στην αμέ­ρι­στη  στή­ρι­ξη της προ­σπά­θεια μας  από την  διευ­θύ­ντρια του σχο­λεί­ου μας κ. Πρού­σκα Μαρία.

Νο­μί­ζω ότι είναι φυ­σι­κό, η διά­κρι­ση μιας ομά­δας μα­θη­τών Επαγ­γελ­μα­τι­κού Λυ­κεί­ου, να παίρ­νει με­γα­λύ­τε­ρες δια­στά­σεις. Ολα τα παι­διά της ομά­δας βί­ω­σαν την βρά­βευ­ση με με­γά­λη χαρά, συ­γκί­νη­ση και πε­ρη­φά­νεια. Δέ­θη­καν  ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρο και τα συ­ναι­σθή­μα­τα αυτά πι­στεύω δεν πέ­ρα­σαν απα­ρα­τή­ρη­τα  από  όλους τους συμ­με­τέ­χο­ντες του φε­στι­βάλ. Πι­στεύω ότι ένα σύγ­χρο­νο σχο­λείο, την ίδια στιγ­μή που τα εξω­τε­ρι­κά ερε­θί­σμα­τα είναι πολλά, θα πρέ­πει  να με­τα­τρα­πεί σε έναν χώρο ελ­κυ­στι­κό , σε έναν χώρο χαράς και δη­μιουρ­γί­ας.

Απο­δει­κνύ­ε­ται εμπρά­κτως ότι όλοι οι μα­θη­τές έχουν ικα­νό­τη­τες και δε­ξιό­τη­τες που το εκ­παι­δευ­τι­κό σύ­στη­μα θα πρέ­πει να καλ­λιερ­γεί και να ανα­δει­κνύ­ει. Είμαι πολύ πε­ρή­φα­νη που δού­λε­ψα με αυτά τα παι­διά  Για μένα ήταν μια πολύ  ση­μα­ντι­κή  και θε­τι­κή  εμπει­ρία. Ελ­πι­ζω το ίδιο και για τους μα­θη­τές που συμ­με­τεί­χαν.



 

Ετικέτες