Το ψέμα πάει πακέτο με τη βαρβαρότητα των μέτρων και την αντιδημοκρατική εκτροπή: Πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και παπαγαλάκια του συστήματος κουνούσαν το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ επισείοντας τον κίνδυνο της έλλειψης ρευστότητας για πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Μετά τις εκλογές, παρότι η τρικομματική κυβέρνηση δεν πήρε σχεδόν τίποτε από την τρόικα, συνέχισε να πληρώνει μισθούς και συντάξεις (τουλάχιστον αυτά που πλήρωνε και πριν από τον Ιούνιο, γιατί σε πολλούς χώρους όπως τα νοσοκομεία και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η στάση πληρωμών είχε ξεκινήσει προ πολλού). Τον Αύγουστο μας έλεγαν ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο αν δεν πάρουμε τη δόση. Τη δόση δεν την πήραμε κι όμως οι πληρωμές του Δημοσίου συνεχίστηκαν. Το Σεπτέμβριο η Ελλάδα ήταν να πάρει 5 δισ., όπως αποκάλυψε στο Γιούρογκρουπ ο Στουρνάρας. Όμως ούτε αυτά τα πήραμε, αλλά το κράτος συνέχισε την καταβολή των (πετσοκομμένων βεβαίως) μισθών και συντάξεων. Μία μέρα πριν από την επίσκεψη Μέρκελ, κυβέρνηση και παπαγαλάκια έλεγαν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα έφταναν μόνον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Παρότι δεν πήραμε τίποτε, ως διά μαγείας σήμερα (10/10) ο ΔΟΛ, με κείμενο στο in.grμας πληροφορεί ότι πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τον Ιανουάριο, καθώς «έως το τέλος του έτους σε μηνιαία βάση ο προϋπολογισμός θα καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα»!
Βέβαια, μερικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης και των τραπεζιτών ισχυρίζονται ότι η «τακτική» αυτή χρησιμοποιείται για να πιέσει τους «κουτόφραγκους» να μας δώσουν τα λεφτά. Πρόκειται για ψέμα πάνω στο ψέμα: Η τρόικα έχει όλα τα στοιχεία και δεν τρώει την ανόητη προπαγάνδα που μοναδικό στόχο έχει τον εκφοβισμό του λαού. Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό κείμενο του ΔΟΛ:
Αθήνα
Τη δυνατότητα να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου έχει η τρόικα καθώς δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο 2013.
Η κυβέρνηση προσδοκά να λάβει τα χρήματα μέσα στο Νοέμβριο, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό η χώρα δεν θα κινδυνέψει άμεσα με χρεοστάσιο, καθώς έως το τέλος του έτους σε μηνιαία βάση ο προϋπολογισμός θα καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως έως τον Ιανουάριο δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα.
Ήδη, τα πρωτογενή πλεονάσματα αποτυπώθηκαν στην εκτέλεση προϋπολογισμού 8μηνου και αναμένεται να αποτυπωθούν και στα στοιχεία 9μηνου.
Μπορεί η ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα να είναι πλέον αρνητική, λόγω της μετάθεσης πληρωμών του Δημοσίου και την εκκρεμότητα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο η τρόικα που γνωρίζει τα στοιχεία των διαθεσίμων δεν βιάζεται για να κλείσει τη διαπραγμάτευση.
Σημειώνεται πως συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το Δημόσιο διαθέτει σήμερα 3,5 δισ. ευρώ.