Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Περιστεριώτες και  Περιστεριώτισσες, Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πέταξε τη μάσκα και αποκάλυψε το αποκρουστικό και αυταρχικό της πρόσωπο: επιστράτευσε τους απεργούς εργαζομένους σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται το δικαίωμά τους σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και μόνο αντιστέκονται στη Μνημονιακή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Τους επιστράτευσε με την εκκωφαντική σιωπή και τη σύμφωνη γνώμη της νέο-ναζιστικής Χρυσής Αυγής που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί χρυσή εφεδρεία αλλά και μακρύ χέρι του συστήματος.

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης που στόχο έχει να τσακίσει τα συνδικάτα, τους εργατικούς αγώνες και κάθε μορφής κοινωνική αντίσταση στη Μνημονιακή βαρβαρότητα που λεηλατεί δικαιώματα, κατακτήσεις και ανθρώπινες ζωές.

Οι απεργοί των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς

vυπερασπίζονται με τον αγώνα τους το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Αντιστέκονται στο σφαγιασμό του μισθού τους και τη διάλυση των οικογενειών τους,

Αντιπαλεύουν την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων σε όσους κρύβονται επιμελώς στις λίστες της Λαγκάρντ και της SIEMENS.

Την ώρα που το πολιτικό-υπηρετικό προσωπικό της Τρόϊκας και των δανειστών επιχειρεί με τη βοήθεια  διαπλεκόμενων και ένοχων τηλεοπτικών καναλιών να οξύνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον εκφασισμό, βάζοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει ΤΩΡΑ και όχι αύριο να ορθώσουν ένα τείχος ενεργητικής συμπαράστασης, υπεράσπισης και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ των απεργών και του αγώνα τους. 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ. Περιστερίου καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της πόλης μας να αναπτύξουν ένα μαχητικό δίκτυ αντίστασης μέσα και έξω από τα αμαξοστάσια.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις, τους συλλόγους, τα σωματεία και κάθε συλλογικότητα της πόλης μας να πάρουν αποφάσεις υποστήριξης του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο Περιστέρι να πρωτοστατήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να προτείνουν και να αποφασίσουν τη διεύρυνση του απεργιακού μετώπου με στόχο την κλιμάκωση ενός ταξικού αγώνα για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν το κοινωνικό κράτος, ξεπουλούν τη χώρα και φτωχοποιούν την κοινωνία.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

·Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Μνημονιακής πολιτικής

·Για να ηττηθεί η συγκυβέρνηση της φτώχειας

Ετικέτες