Σε συνέχεια του κλίματος αστυνομοκρατίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα 24/2 ένοπλος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας εισέβαλλε στο προαύλιο της σχολής και αφού τραμπούκισε μικροπωλητή μετανάστη που δούλευε εκείνη τη στιγμή έξω από το κτίριο, στη συνέχεια απείλησε με το υπηρεσιακό του όπλο φοιτητές που του ζήτησαν εξηγήσεις για την ενέργεια του αυτή.

Αμέσως στο σημείο κατέφθασαν και δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα στους φοιτητές,με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.Φυσικά η ελληνική αστυνομία και τα ΜΜΕ προσπάθησαν να κουκουλώσουν το περιστατικό με μια σειρά από fakenews όπως το ότι ο αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε από τα άτομα αυτά και ότι είχε πάει να πάρει μια φίλη του από τη σχολή, πράγμα που διαψεύστηκε πολύ γρήγορα από τα βίντεο που ανάρτησαν φοιτήτριες στο διαδίκτυο που φαίνεται ξεκάθαρα πως ο αστυνομικός ουδέποτε απειλήθηκε και ήταν αυτός που απειλούσε επί 4 ολόκληρα λεπτά με το όπλο στο χέρι του απέναντι σε πλήθος κόσμου.

Ωστόσο η τρομοκρατία της κυβέρνησης δε σταματάει εκεί. Την επόμενη μέρα η αστυνομία σε μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση, περικύκλωσε το κτίριο της ΑΣΟΕΕ εν ώρα μαθήματος με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ και απέκλεισε τη γύρω περιοχή, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά τη χρήση δακρυγόνων και εγκλωβίζοντας μέσα στο κτίριο φοιτητές-τριες, καθηγητές και εργαζόμενους. Μάλιστα δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτηρίου και έλεγχος όλων όσων φοιτητών βγαίνουν από τη σχολή ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν πάσο ή αν θεωρούνται εν δυνάμει τρομοκράτες.Ο αποκλεισμός κράτησε πάνω από 2 ώρες μέχρις ότου οι κατασταλτικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τη συνδρομή αλληλέγγυων που συγκεντρώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ.Οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εντός της σχολής, είχαν καλέσει ήδη τον κόσμο σε γενική συνέλευση για την Τετάρτη 26/2.

Η γενική συνέλευση ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών,με πάνω από 500 άτομα να περνάνε από αυτήν και με συμμετοχή αυτή τη φορά και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ η οποία είχε να πατήσει το πόδι της σε ΓΣ από το 2014,σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις των φοιτητών-τριών. Οι προσπάθειές της, όμως, έπεσαν στον κενό χάρη στο ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο των σχημάτων της ΑΡΕνΑ και των ΕΑΑΚ, τα οποία συνδιαμόρφωσαν μαζί με την ΠΚΣ ώστε ο φοιτητικός σύλλογος να βγει μπροστά και να πάρει αποφάσεις σε αγωνιστική τροχιά.

Στην πορεία που ακολούθησε προς τη ΓΑΔΑ, η κυβέρνηση πήρε την πολιτική ευθύνη να χτυπήσει για ακόμα μια φορά τους φοιτητικούς συλλόγους αυτή τη φορά με 8 προσαγωγές, ξυλοδαρμούς και εγκλωβισμό όσων έτρεξαν μέσα στο μετρό. Την Παρασκευή, η κατάληψη του ΦΣ ΑΣΟΕΕ διεξήγαγε ρεμπέτικο γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων και εκεί για τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα το κτίριο περικυκλώθηκε από την αστυνομία και ο κόσμος που βρισκόταν μέσα εγκλωβίστηκε για 3 ολόκληρες ώρες μέχρις ότου η αυθόρμητη συγκέντρωση των αλληλέγγυων στην Πατησίων κατάφερε να ασκήσει πίεση ώστε να απεγκλωβιστούν. Η διαρκής αυτή επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στη νεολαία και σε όσους αγωνίζονται,δεν είναι ξεκομμένη από την καταστολή των κατοίκων της Χίου και της Λέσβου,από την καταστολή των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου πελάγους,δεν είναι ξεκομμένη από την επιβολή πολιτικών λιτότητας που σπέρνουν την εξαθλίωση και τη φτώχεια. Η αντεπίθεση πρέπει να είναι ενιαία και ολομέτωπη, ενωτική και να συνδέει τα πληττόμενα κομμάτια (φοιτητές, εργαζόμενους, μετανάστες) κάτω από το ίδιο πολιτικό σχέδιο ώστε οι μελλοντικοί αγώνες να φέρουν αποτέλεσμα και να είναι νικηφόροι.

*Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες