Σήμερα 10 Μαΐου μικρή αντιπροσωπεία των δύο ομοσπονδιών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ), αποτελούμενη από 10 άτομα, είχαμε αποφασίσει να ζητήσουμε να κάνουμε παρέμβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ, προκειμένου να ζητήσουμε απαντήσεις σε υπόμνημα που είχαμε καταθέσει πριν μερικές ημέρες, καθώς και να ενημερώσουμε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ.

Όταν φτάσαμε στην είσοδο του κτιρίου που συνεδριάζει το ΔΣ (Αγ. Κων\νου 8) ήταν παραταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ με κράνη και ασπίδες και μας εμπόδισαν την είσοδο στο κτίριο και άρα στο ΔΣ! Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα γι’ αυτή την αυταρχική ενέργεια και ζητήσαμε να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να επιτραπεί η είσοδος όλων των μελών των ΔΣ των δύο ομοσπονδιών.

Μετά από κάτι παλινωδίες από την πλευρά της Διοίκησης του ΕΦΚΑ του τύπου να μπούνε τέσσερις εκπρόσωποι μας, τελικά η αστυνομία αποχώρησε και ανεβήκαμε στο ΔΣ, όπου και καταγγείλαμε αυτή την ενέργεια της Διοίκησης. Ο Μπακαλέξης (Διοικητής) μας απάντησε στην αρχή, ότι η αστυνομία ήταν για άλλους εργαζόμενους από κάποια τράπεζα (!) και μετά προσπάθησε να υπεκφύγει λέγοντας μας ότι αν ζητούσαμε την άδεια του, δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα.

Ουσιαστικά μας είπε, ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίζει την οποιαδήποτε διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους, που θα προκύπτει λόγω των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζουμε.

Νομίζω ότι, μαζί με τις δύο ομοσπονδίες και όλοι οι εργαζόμενοι των Ταμείων πρέπει να καταγγείλουμε την Διοίκηση του ΕΦΚΑ για αυταρχισμό και απαράδεκτες και ακραίες πρακτικές!

Δεν μας φοβίζουν όμως τέτοιες ενέργειες και θα τις αντιμετωπίζουμε κατάλληλα, όποτε  και αν προκύπτουν!

*μέλος στο ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

Ετικέτες