Συνεχίζεται η μάχη ενάντια στα χαράτσια. Μήνας (λαϊκής) στάσης πληρωμών ο Απρίλης.

Γενάρη και εντάσσοντας τη συνέχιση στην άρνηση πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ σε ένα νέο κίνημα αντίστασης ενάντια στην υπέρμετρη, άδικη και εξαντλητική φορολογία.

Έτσι άρχισαν σποραδικά σχετικές εξορμήσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεις σε τοπικές ΔΟΥ, ταυτόχρονα με την επίδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας ή εξωδίκων προς τους προϊσταμένους, με αφορμή καταρχήν τη βεβαίωση του ΕΕΤΗΔΕ 2011 σε πολίτες που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα αιτήσεις εξαίρεσης, χωρίς αυτές να έχουν εξετασθεί και χωρίς να έχουν λάβει απάντηση από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, όπως ορίζει και ο νόμος που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Αποκορρύφωμα αυτής της φάσης ήταν οι αρκετές συγκεντρώσεις που έγιναν σε τοπικές ΔΟΥ το διήμερο 30 και 31 του Γενάρη (ΙΔ’ Αθήνας, Αχαρνών, Βύρωνα, Γλυφάδας, Κορωπίου, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης), ενώ σε άλλες γειτονιές έγιναν εξορμήσεις ενημέρωσης των πολιτών.

Στις 14 του Φλεβάρη, με το συντονισμό της Επιτροπής «Δεν Χρωστάμε-Δεν Πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε», συλλογικότητες από την 6η Δημ. Κοινότητα Αθήνας, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Γλυφάδα, Εξάρχεια-Νεάπολη-Μουσείο, Ίλιον, Καματερό, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Πατήσια, Πέραμα, Πευκάκια-Περισσό, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Σεπόλια, Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω», πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία στις ΔΟΥ Α’, Δ’, ΙΔ’, ΙΘ’ Αθήνας, Αγ. Αναργύρων, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ε’ Πειραιά, Μενιδίου, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Παλλήνης και Σαλαμίνας.

Στις 24 του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά από ανοιχτό κάλεσμα της Επιτροπής 3ΔΕΝ, συνέλευση στην οποία ανταποκρίθηκαν 30 συλλογικότητες, επιτροπές κατοίκων, συνελεύσεις γειτονιών, εργατικά σωματεία και άλλες οργανώσεις.

Εκεί αποφασίστηκε ένα ευρύ σχέδιο τοπικών και κεντρικών δράσεων για όλο το Μάρτη, με έμφαση στις τακτικές συγκεντρώσεις στις κατά τόπους ΔΥΟ, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, παρεμβάσεις στις παρελάσεις την 25η Μαρτίου, αλλά και Παναττική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη 28/3 (μπορεί και στη Θεσσαλονίκη).

Όλες αυτές οι δράσεις θα στοχεύουν στην προπαγάνδιση και τη διάδοση του σκοπού να είναι ο επόμενος μήνας (Απρίλης) προειδοποιητικός (καταρχήν) μήνας στάσης πληρωμών. Προς αυτή την κατεύθυνση κυκλοφόρησε ήδη ανοιχτό κάλεσμα της Επιτροπής 3ΔΕΝ προς όλους τους φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται στα χαράτσια και τη φοροληστεία, για στήριξη και συμμετοχή.

Ετικέτες