Η απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο που έχει αποφασιστεί από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 14/6 με στάση εργασίας 11π.μ – 3 μ.μ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών στο Υπ. Υγείας 12.30 μ.μ θα πρέπει να αποτελέσει μια πρώτη δυναμική και μαζική αγωνιστική απάντηση.

1.Το νέο «σχέδιο νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας  των ιατρών ΕΣΥ» διαλύει τις ζωές μας και εμπορευματοποιεί το ΕΣΥ: Πρόκειται για σχέδιο κυκλικού ωραρίου με στόχο την κάλυψη των εφημεριών με λιγότερους γιατρούς, με κατάργηση της θεμελιακής δομής του ΕΣΥ της ιατρικής ομάδας και της ιατρικής εκπαίδευσης. Οι ώρες και οι ημέρες εργασίας αυξάνονται και ο χρόνος ανάπαυσης μειώνεται δραστικά. Οι υπουργικές αποφάσεις  για τα προγράμματα εφημεριών θα καταργήσουν  στην πράξη τη δυνατότητα του τμήματος και του επιστημονικού συμβουλίου να καθορίζουν  επαρκή και ασφαλή  προγράμματα. Η κάλυψη των προγραμμάτων εφημεριών με ελαστικές σχέσεις εργασίας θα οδηγήσει σε ευρεία εφαρμογή  των εφημεριών τομέα και την χρησιμοποίηση αυτοαπασχολούμενων ιατρών εκτός ΕΣΥ που θα συνάπτουν ιδιωτικές συμβάσεις με τα νοσοκομεία. Με την ‘ατομική δήλωση συναίνεσης’ (opt out) οι γιατροί εξαναγκάζονται σε υπερεργασία και η ευθύνη του ιατρικού λάθους αφορά αποκλειστικά τον  γιατρό που έχει υπογράψει.

Η επίθεση ΕΕ- Κεφαλαίου- Συγκυβέρνησης για την εφαρμογή ελαστικού εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας που φέρνει το σχέδιο-εκτρωμα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να αποσυρθεί και να ξεκινήσει διάλογος με το υπουργείο από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ για νέα κλαδική συμφωνία.

Διεκδικούμε:

5θήμερο -6ωρο -30ωρο τακτικό πρωινό ωράριο με  μία  εφημερία την εβδομάδα για κάθε γιατρό, στην οποία εφημερία θα υπάρχει  ο αναγκαίος  χρόνος  ανάπαυσης, για ΟΛΟΥΣ – ειδικευόμενους και ειδικευμένους

Ημερανάπαυση (ρεπό) μετά από κάθε εφημερία

Να γίνουν άμεσα  μαζικές  προσλήψεις μόνιμων επιμελητών. Το πρόστιμο των 150.000.000 ευρώ ανά έτος για την για την παραβίαση του ελάχιστου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας (48ωρο) που επικαλείται η κυβέρνηση ισοδυναμεί τις προσλήψεις πάνω από 5000 επιμελητών Β.

2. Κανένας επικουρικός επιμελητής να μην απολυθεί-μόνιμες προσλήψεις τους! Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται και να παίζει με τις ζωές των  συνάδελφων μας επικουρικών  επιμελητών: Να ανανεώσει  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  όλες τις συμβάσεις που λήγουν εντός του 2017 και να σταματήσει η μισθοδοσία από τα ΕΣΠΑ. Να αποδωθούν πλήρη  εργασιακά και εκπαιδευτικά τους  δικαιώματα όπως προβλέπονται για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε θέση επιμελητών Β.

3. Για το ιατρικό μισθολόγιο διαψεύδουμε την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πως δήθεν από τις νέες διατάξεις προκύπτουν αυξήσεις, γιατί απλούστατα μετά την τελική φορολογική εκκαθάριση θα προκύψουν μειώσεις! Απαιτούμε να μην περικοπεί ούτε ένα ευρώ από τις ΚΑΘΑΡΕΣ   αποδοχές μας καθώς έχουν περικοπεί σκληρά με τα διαδοχικά μνημονιακά μέτρα και την  αποκατάσταση των μισθολογικών μας απωλειών μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία.

4. Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ και ειδικότερα του Ασκληπιείου Βούλας που υπολειτουργεί από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού π.χ. ο παμπάλαιος αξονικός  τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μια εβδομάδα! Απαιτούμε να σταματήσει η ενορχηστρωμένη επιχείρηση κυβέρνησης- εφοπλιστών- δημάρχου για την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου του Ασκληπιείου και να νομοθετηθεί η μεταβίβαση του Ασκληπιείου ολοκληρωτικά στο Δημόσιο.

5 . Η απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο που έχει αποφασιστεί από την ΕΙΝΑΠ και την  ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 14/6  με στάση εργασίας 11π.μ – 3 μ.μ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών στο Υπ. Υγείας 12.30 μ.μ θα πρέπει να αποτελέσει μια πρώτη δυναμική και μαζική αγωνιστική απάντηση. Καλούμε τους γιατρούς του Ασκληπιείου να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους  ώστε σε κάθε τμήμα την ευθύνη της περίθαλψης των ασθενών να την έχουν  οι άκρως απαραίτητοι εφημερεύοντες ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι να  συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας.

6. Η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ  σαν όργανο των  γιατρών  του νοσοκομείου μας  αλλά και τα κεντρικά συνδικαλιστικά μας όργανα ΕΙΝΑΠ- ΟΕΝΓΕ πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων  με ορισμό γενικών συνελεύσεων και περαιτέρω πολύμορφων δράσεων.

Η γενική συνέλευση ανέδειξε μία  ανοιχτή επιτροπή αγώνα για να οργανώσουμε ευρύτερα  μέσα στο Ασκληπιείο την αποτελεσματική υλοποίηση των αποφάσεων  της γενικής συνέλευσης.   Καλούμε τους/τις  συναδέλφους γιατρούς των άλλων νοσοκομείων να προχωρήσουν επίσης άμεσα σε γενικές συνελεύσεις ανά νοσοκομείο, με στόχο την συγκρότηση συντονιστικού γενικών συνελεύσεων νοσοκομείων καταρχήν σε επίπεδο λεκανοπεδίου ώστε να υποστηριχτεί και από τα κάτω ο συντονισμός και η κλιμάκωση του αγώνα. 

Ετικέτες