Τα μέσα καλοκαιριού επέλεξαν ο Διοικητής του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) Δημ. Τσακίρης και του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) Θαν. Καποτάς, για να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων στα Ταμεία!

Σύμφωνα με το εξώδικο έγγραφο που απέστειλαν σε τρεις εργαζομένους του ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ (πρώην ΤΑΝΠΥ), καταγγέλλεται η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου που είχαν σχεδόν από το 2004!

Οι δύο Διοικητές έρχονται να εφαρμόσουν παλαιότερη απόφαση των δύο Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων, που είχε παρθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις και είχε παγώσει η εκτέλεση τους προσωρινά. Η εφαρμογή αυτή έρχεται να γίνει πράξη λίγους μήνες μετά την διαβεβαίωση του Διοικητή του ΟΑΕΕ στο συνδικάτο, ότι δεν θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης. Και από τον Διοικητή του ΕΤΕΑ, που ήταν μέχρι πρόσφατα συνδικαλιστής (πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ-Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).

Οι συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων μπορεί να μην τους κατέτασσαν στη δύναμη των μονίμων ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου συναδέλφων, υποκρύπτουν όμως σχέση εξαρτημένης εργασίας, παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους υπόλοιπους και θα έπρεπε να είχε δοθεί νομοθετικά μια λύσει για να τους καλύψει. Και όχι φυσικά να τους απολύσουν.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, ειδικά ενόψει της ενοποίησης του ΕΦΚΑ.

Καταγγέλλουμε τους Διοικητές και τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ταμείων για την απαράδεκτη και αντεργατική αυτή ενέργεια τους.

Καλούμε τα συνδικάτα να οργανώσουμε άμεσα τη δράση μας!

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Ετικέτες