Δύο χρόνια μετά την απόσχιση της Διαχείρισης κόκκινων δανείων (RBU) και την μεταφορά τους παρά την θέληση τους στην Ιντρουμ (Intrum) εταιρία εκτός τράπεζας και παρά την υπογραφή συμφωνίας με την ΟΤΟΕ που υποτίθεται ότι διασφάλιζε τον εθελοντικό χαρακτήρα της μετάβασης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αντί αυτού η τράπεζα έκανε κουρελόχαρτο την συμφωνία εκβίασε τους συναδέλφους με κάθε τρόπο , απόλυσε 25 από αυτούς για γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων και τελικά με την συμβολή του υπουργείου εργασίας και της Κας Καστρινάκη με την αμέριστη βοήθεια της ηγεσίας της ΟΤΟΕ κατάφερε να διώξει με εθελουσία τους περισσότερους από αυτούς που δεν συμφώνησαν. Όσοι απέμειναν μετατέθηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με εξοντωτικές μεταθέσεις.

Τώρα η τράπεζα ανακοίνωσε στα σωματεία στις 22 Σεπτέμβρη ότι σχεδιάζει να μεταφέρει σε Θυγατρική που έχει ήδη συστήσει από τον Αύγουστο και ψευδώς ενημέρωνε ότι θα συστήσει προσεχώς (άρα προχωρά γοργά προς τετελεσμένα)  τα τμήματα  που αφορούν το Central Administration Unit,  το τμήμα Επεξεργασίας Δεδομένων Τιμολογίων και τη Διοικητική Μέριμνα - Διαχείριση Αποθηκών, Φυσικού Αρχείου και Αλληλογραφίας-Διαχείριση Φωτογραφικού Ιστορικού Αρχείου περίπου 210 συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Ήδη τα τηλέφωνα και τα τελεσίγραφα για εθελούσια έξοδο δίνουν και παίρνουν από τους προϊσταμένους με εντολές της διοίκησης. Σημειωτέον ότι μεταξύ των συναδέλφων υπάρχουν πολλοί με προβλήματα υγείας και ΑΜΕΑ.

Η αντίδραση των 6 επιχειρησιακών σωματείων είναι υποτυπώδης. Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση την Πέμπτη 30 Σεπτέβρη  μεταξύ τους και βγήκε μια κοινή ανακοίνωση που καταδικάζει το σχέδιο μεταφοράς των εργασιών σε θυγατρική και μονομερή αλλαγή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και μια σειρά ενεργειών. Προς το παρόν διαφαίνεται τουλάχιστον από τα 2 μεγάλα σωματεία του χώρου τον αντιπροσωπευτικό της Πειραιώς (ΣΕΤΠ) και της π. Αγροτικής (ΣΕΤΑΠ) μετάθεση της συνάντησης με την διοίκηση και κάλυψη της εργοδοσίας για αυτά που κάνει.

Οι συνάδελφοι έχουν αντιδράσει είχαν στείλει κάλεσμα για πραγματοποίηση συνέλευσης στο χώρο του Περισσού προς όλα τα σωματεία για συναπόφασεις και ενέργειες κάτι που δεν έγινε παρά μόνο η παρουσία αντιπροσώπων των σωματείων και συνομιλία με τους εργαζόμενους. Ήδη μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 7 Οκτώβρη   αποφασίστηκε από το Χρηματοπιστωτικό Κλαδικό σωματείο  η τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 11 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην οδό Αμερικής 4 στις 13.00 . Αυτή η στάση εργασίας καλύπτει όλους τους συναδέλφους σε όλες τις τράπεζες για τον νομό Αττικής.

Είναι αποφασιστικό να στηριχτεί από όλους τους  χώρους αυτή η στάση εργασίας ενάντια στα σχέδια της τράπεζας.

*Εργαζόμενος στην Τράπεζα Πειραιώς και μέλος του Γ.Σ της ΟΤΟΕ

Ετικέτες