Το Camping Resist Reclaim Revolt ανανεώνει το καλοκαιρινό ραντεβού του για το 2022, από τις 27 Ιουλίου εώς τις 3 Αυγούστου στο Camping Marmaras, στη Χαλκιδική.

Για άλλη µια χρονιά, το καθιερωµένο Camping που οργανώνει το rproject.gr, θα είναι µία ευκαιρία συνάντησης, ξεκουράσης και πολιτικής συζήτησης µέσα στο καλοκαίρι.

Το πρόγραµµα του camping θα περιλαµβάνει καθηµερινά συζητήσεις, εργαστήρια, πολιτιστικά δρώµενα, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις. Ανάµεσα σε αυτές, κεντρικό θέµα των συζητήσεων και των εκδηλώσεων θα είναι το ζήτηµα των αγώνων ενάντια στον πόλεµο.

Ο ιµπεριαλιστικός πόλεµος στην Ουκρανία, αυτή τη φορά στη «δική µας γειτονιά», έχει ανοίξει τη συζήτηση σε όλο τον κόσµο για τον πόλεµο αλλά και τον προβληµατισµό, την αγωνία για τις δυνατότητες του αντιπολεµικού κινήµατος. Η ιστορία της Αριστεράς και του εργατικού κινήµατος είναι από τη γέννησή τους συνδεδεµένες µε τους αγώνες ενάντια στον πόλεµο.

Από τον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο και την αντίθεση των κοµµουνιστών σε αυτόν ενάντια σε κάθε πατριωτική κορώνα που υποστήριζε το µεγαλύτερο σφαγείο της ανθρωπότητας µέχρι εκείνη την εποχή  µέχρι τα µαζικά αντιπολεµικά κινήµατα στις αρχές του 2000 ενάντια στους πολέµεους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, θα συζητήσουµε για το πώς µπορεί να σταµατήσει ο πόλεµος και πώς µπορεί η Αριστερά να συµβάλλει σε αυτούς τους αγώνες. Δε θα µπορούσε να λείπει από αυτή τη θεµατολογία και η ιστορία των γυναικείων αγώνων ενάντια στον πόλεµο, ήδη από τα πρώτα βήµατα του φεµινιστικού κινήµατος στις αρχές του περασµένου αιώνα.

Με αφορµή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική εκστρατεία και την καταστροφή της «Μεγάλης Ιδέας», θα συζητήσουµε για τον εθνικισµό και τους πολεµικούς κινδύνους που καλλιεργεί, σε µία περίοδο που ο µακρόχρονος ελληνοτουρκικός ανταγωνισµός βρίσκεται σε όξυνση και τα προγράµµατα πολεµικών εξοπλισµών «µατώνουν» τους λαούς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Η φετινή διοργάνωση του Camping Resist.Reclaim.Revolt στη Χαλικιδική µας δίνει και την ευκαιρία να συζήτήσουµε για την πλούσια ιστορία της Θεσσαλονίκης, την ιστορία µιας πολυεθνικής πόλης και µιας πολυεθνική εργατικής τάξης, µε ισχυρές παραδόσεις ακόµα και σήµερα αλλά και µεγάλη συµβολή στην ιστορία της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήµατος. 

Φυσικά, µέσα στο πρόγραµµα των συζητήσεων θα υπάρξει και συζήτηση για τις Σκουριές, την καταστροφική πολιτική των εξορύξεων για το περιβάλλον, την εµβληµατική τοπική αντίσταση των κατοίκων τα προηγούµενα χρόνια απέναντι σε τεράστια επιχειρηµατικά συµφέροντα, τώρα που ο φάκελος των εξορύξεων «ανοίγει» ξανά από την κυβέρνηση, στο φόντο της ενεργειακής κρίσης.

Φυσικά το πρόγραµµα του camping θα έχει όπως κάθε χρόνο θεατρικά δρώµενα, προβολές ταινιών, workshops, παιχνίδια για µικρούς και µεγάλους, γλέντι, πάρτυ, φτιάχνοντας έτσι µία πρόταση οσυλλογικών και οικονοµικών διακοπών, όπου συναντάται η πολιτική συζήτηση, η ξεκούραση και η ψυχαγωγία! Καθηµερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόµενη κουζίνα και µπαρ µε χαµηλές τιµές. Καθηµερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσµατά µας.

Ετικέτες