Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για την 1η Νοεμβρίου.

Η ΟΙΥΕ επισημαίνει ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ευνοεί τις πολυεθνικές και τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ αντίθετα πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απειλεί τα εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας,  στις 11π.μ., και διαμαρτυρήθηκαν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με πανό και συνθήματα «Ποτέ δουλειά την Κυριακή» και «Δεν δουλεύω - Δεν ψωνίζω» πραγματοποίησαν πορεία στην Τσιμισκή, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από μεγάλο πολυκατάστημα. Διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στην κυριακάτικη αργία, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαγορεύσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και να κατοχυρώσει νομικά την Κυριακή – Αργία.

Με την κινητοποίηση αυτή οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης είπαν το δικό τους «ΟΧΙ» στη συνεχιζόμενη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.