Στο πλαίσιο της συστηματικής καταστολής και λογοκρισίας κάθε διαφορετικής φωνής, οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, μετά από εντολή του Δένδια, διέκοψαν τη λειτουργία του «athens.indymedia.org» και του ραδιοφωνικού σταθμού «98FM».

Πρόκειται για εγχειρήματα ενημέρωσης του αντιεξουσιαστικού χώρου, που φιλοξενούνταν στο server του Πολυτεχνείου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που «ρίχνουν» τη γνωστή ιστοσελίδα. Είχαν προηγηθεί στο παρελθόν εξώδικα του ΟΤΕ, ερωτήσεις των φασιστών στη βουλή και συνεχείς αναφορές εναντίον της, από τον Άδωνη και άλλους αντιδραστικούς θαμώνες των τηλεοπτικών παραθύρων. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να μην υπάρχει κανένας αντίλογος απέναντι στην καθεστωτική-κυβερνητική προπαγάνδα, στα «σωτήρια» μνημόνια και στην κατασυκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων, με τα οποία μας βομβαρδίζουν τα αστικά ΜΜΕ.

Η διαχειριστική ομάδα κάλεσε αμέσως σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Πολυτεχνείο. Τη Δευτέρα 15/4, φοιτητές κατέλαβαν για λίγες ώρες τα κτίρια, όπου στεγάζονται οι πρυτανικές αρχές, το κέντρο δικτύου, αλλά και υπηρεσίες έρευνας και οικονομικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ψηφίσματα συμπαράστασης έβγαλαν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ, περιφρουρώντας με τον τρόπο αυτό το πανεπιστημιακό άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στο χώρο των πανεπιστημίων.

Ετικέτες