Εκατοντάδες μετανάστες εργάτες γης αλλά και έλληνες αλληλέγγυοι διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015 στο Μαραθώνα. Είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες, περιστατικό όπου καταστράφηκαν χωράφια με καλλιέργειες μεταναστών από ιδιοκτήτη εκτάσεων στην περιοχή. Πρόκειται για πρόσωπο που απασχολούσε τους συγκεκιμένους μετανάστες, οι οποίοι έφυγαν, νοίκιασαν χωράφια και καλλιεργούσαν λαχανικά και άλλα φυτά, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.

Εκτός από τις καταστροφές που προκλήθηκαν με την «εισβολή» που έγινε με αυτοκίνητο τύπου τζιπ στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και με οδηγό τον πρώην εργοδότη των μεταναστών, υπήρξαν καιπροπηλακισμοί σε βάρος τους, ενώ εισέβαλε σε σπίτι μεταναστών και χαστούκισε το Σανά Ουλλά, όπως καταγγέλλει η Κοινότητα των μεταναστών.

Οι ζημιές υπολογίζονται από τους ίδιους σε 30.000 ευρώ και το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Έπειτα από συνέλευσή τους που έγινε την Τρίτη 23 Ιουνίου, οι μετανάστες ζητούν «να σταματήσουν οι μέθοδοι μπράβων της Ν. Μανωλάδας».

 

Ετικέτες