Βιομηχανία αγωγών φαίνεται να έχει δημιουργήσει ο βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος. Μετά την αγωγή κατά τοπικής εφημερίδας («Ευρυτανικός Παλμός»), πριν από λίγες ημέρες, κατέθεσε νέα αγωγή κατά του πρώην βουλευτή Ευρυτανίας, Θωμά Κώτσια, αυτή τη φορά ύψους 50.000 ευρώ.

Η αγωγή κατά του Θ. Κώτσια αφορά σε ανάρτηση του πρώην βουλευτή στο facebook στις 16 Οκτωβρίου 2019 με τίτλο «Το μεγάλο ΌΧΙ του Βουλευτή Ευρυτανία», με την οποία ασκούσε κριτική στην στάση Κοντογεώργου, για το ζήτημα της ενδεχόμενης φιλοξενίας προσφύγων στο Καρπενήσι. Για αυτή του την ανάρτηση δέχτηκε εξώδικο από τον βουλευτή της ΝΔ, 9 μήνες μετά, τον Ιούνιο του 2020. Στις 21/4/21, ο Κοντογεώργος κατέθεσε και αγωγή κατά του Θωμά Κώτσια, ζητώντας 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για την «βλάβη» που θεωρεί ότι έχει υποστεί από την παραπάνω ανάρτηση.

Από τη μεριά του, σε δήλωσή του στον «Ευρυτανικό Παλμό», ο Θ. Κώτσιας σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Στο επίμαχο άρθρο μου ασκούσα κριτική στην πολιτική του δράση σχετικά με την άρνησή του να γίνει εγκατάσταση προσφύγων στο Νομό Ευρυτανίας για την αποσυμφόρηση των νησιών (πολιτική απόφαση άλλωστε του κόμματός του) και τις κινητοποιήσεις που ηγείτο προσωπικά (…).

Ο κ. Κοντογεώργος απάντησε τότε με ψευδείς και συκοφαντικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου, όπως “άεργος”, “επαγγελματίας συνδικαλιστής”, “βολεμένος” κ. α. γνωρίζοντας πολύ καλά την δουλειά μου σε καθεστώς βάρδιας για 32 χρόνια στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, μέχρι την τελευταία μέρα που συνταξιοδοτήθηκα και συνολικά 39 χρόνια δουλειάς. Τώρα, δύο χρόνια μετά, προχωρά σε αγωγή εναντίον μου.

Ο κ. βουλευτής στην αγωγή του εναντίον μου με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ψεύδη, μου καταλογίζει πρόθεση προσβολής της προσωπικότητάς του με χαρακτηρισμούς, όπως “φασίστας”, “ρατσιστής” κ.α. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ποτέ και πουθενά σε κανένα σημείο του δημοσιεύματος μου δεν του απέδωσα τέτοιους χαρακτηρισμούς, έκρινα μόνο και χαρακτήρισα τις απόψεις του για τους πρόσφυγες, οι οποίες απόψεις θεωρώ ότι δεν είναι υπεράνω κριτικής όσο και να ενοχλείται ο κ. βουλευτής».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να κινηθεί δικαστικά κατά του Κοντογεώργου για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του βουλευτή. Θυμίζουμε ότι ο Θωμάς Κώτσιας, γνωστός για το ήθος του και την πολυετή συνδικαλιστική του δράση, ήταν ο πρώτος εκλεγμένος αριστερός βουλευτής, στη μονοεδρική της Ευρυτανίας, τον Ιανουάριο του 2015. Διαφώνησε με τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα και ήταν στην ομάδα των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο του 2015.

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια εκστρατεία δυσφήμισης και δικαστικής ταλαιπωρίας ενός έντιμου αγωνιστή. Μια ακόμα απόπειρα φίμωσης από τα στελέχη των «αρίστων», που δεν ανέχονται την παραμικρή φωνή εναντίωσης στην αντεργατική και ρατσιστική πολιτική τους. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, δεν θα τους περάσει!

Ετικέτες