Συντρόφισσες και σύντροφοι με την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, και την επιλογή των πρόωρων εκλογών βρεθήκαμε αντιμέτωποι/ες με την καταπάτηση και των τελευταίων ψηγμάτων ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας που επιτάσσει εμφανίζοντάς το ως μονόδρομο . Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων . Έτσι γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη , του μεγαλειώδους ΟΧΙ.

Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, δηλαδή της ΚΕ στις 30/7.

Τότε πολλές συντρόφισσες και σύντροφοι συντάχθηκαν με την άποψη του έκτακτου συνεδρίου πριν τις εκλογές, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή το κόμμα θα συζητήσει, θα αντιπαρατεθεί ειλικρινά και συντεταγμένα, θα βρει μια κάποια λύση.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε στα τελευταία 15 χρόνια, χτίζοντας μαζί το νέο ξεκίνημα, το μέτωπο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που ολοφάνερα έγινε αναγκαίο μετά την υπογραφή της κυβέρνησης στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, και πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από τις σημερινές δυσκολίες και επιλογές, θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε στα κινήματα αντίστασης.

Ανδρουλιδάκης Αντώνης

Αντωνόπουλος Στέλιος

Αργαλιώτης Κώστας

Βλαχιώτη Έφη

Βουμβάκη Αιμιλία

Δεδεγκίκας Γιώργος

Ζερβός Πέτρος

Καλογεροπούλου Μυρτώ

Καλογεροπούλου Πόπη

Κατερίνη Αμάντα

Κατερίνη Τόνια

Κλοκίτη Κυριακή

Κοντογεωργίου Ειρήνη

Κοτρωνάκη Λουκία

Κουτσοπάνος Γιάννης

Κριτσοτάκης Ανδρέας

Κύρκου Τασία

Κωνσταντίνου Δημήτρης Εξάρχεια 2η οργάνωση

Λιούρα Φωτεινή

Λουπέτης Δημήτρης Νεάπολη 2η οργάνωση

Μαρκατσέλης Γιώργος

Μαρκοπούλου Μάρθα

Μούρτη Χρυσάνθη Εξάρχεια 2η οργάνωση

Μπαρκούτα Δήμητρα

Μπαρσέφσκι Μάνια

Μπεκριδάκη Γεωργία

Μπόλαρη Μαρία

Οικονομίδου Γιώτα

Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης

Παπαλάκης Δημήτρης

Παπασημάκη Ηλέκτρα

Πέτρου Πάνος

Ρηγοπούλου Μυρτώ

Σιγάλας Αντώνης

Σκαλίγκος Κωνσταντίνος

Σπυροπούλου Γεωργία

Σχίζα Μαρία

Σωτηροπούλου Αγγελική Εξάρχεια 2η οργάνωση

Τσιχριτζής Λευτέρης

Ετικέτες