Δυναμική για άλλη μια φορά ήταν η παρουσία του κόσμου της εργασίας αλλά και των φοιτητικών συλλόγων στην 24ώρη απεργία της Πέμπτης (14/02).

Συνδικάτα, οργανώσεις αλλά και κόμματα της Αριστεράς έδωσαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και πάλης απέναντι στην μνημονιακές πολιτικές που δε σταματούν να σιγοτρώνε τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε στις 11:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος με χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους να δίνουν δυναμικό "παρών" στα μπλοκ των σωματείων αλλά και των οργανώσεων. Η Λαϊκή Ενότητα είχε καλέσει στη μαζική απεργιακή κινητοποίηση και είχε ένα ζωντανό και δυναμικό μπλοκ. Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα με τους διαδηλωτές να κρατούν τα πανό και τις σημαίες των σωματείων τους και κατέληξε στα Προπύλαια. Ο κόσμος του αγώνα και της δουλειάς ξέρει ότι μόνο μέσων των αγώνων και των απεργιακών κινητοποιήσεων μπορούν να καταργηθούν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας, που οδηγούν στη φτώχια και στην εξαθλίωση και γι αυτό συμμετείχε μαζικά.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν εστίαζαν κυρίως στις ακραίες μνημονιακές πολιτικές οι οποίες τσακίζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η πρόσφατη απόπειρα της κυβέρνησης σχεδόν να εξαφανίσει τη δυνατότητα κήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, προφανώς βρέθηκε στο επίκεντρο. Οι απεργοί βροντοφώναζαν για το δικαίωμα στην απεργία αντιλαμβανόμενοι τις μάχες που έχουν να δώσουν τώρα που έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση. Σε μια περίοδο όμως που συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις, που πλειστηριάζονται σπίτια, που υποχρηματοδοτείται η υγεία και η παιδεία, που αυξάνονται οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και που εντείνεται η καταστολή των κινημάτων και των αγώνων, ο κόσμος δεν μπορούσε να μη φωνάξει συνολικά για τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βαδίζει σταθερά και αμείωτα στο δρόμο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Είναι σαφές ότι η γενική απεργία της 14ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία προκειμένου το οργανωμένο εργατικό κίνημα σε συνεργασία με την Αριστερά να βγει ξανά στο προσκήνιο και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.  Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει ένας νέος κύκλος αγώνων απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που έρχονται να τσακίσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Σήμερα έγινε η αρχή.