Στο Νοσοκομείο Σωτηρία ιδρύθηκε μια νέα παράταξη από εργαζόμενους, για τη συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου.

Η παράταξη ονομάστηκε Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας και ήταν πράγματι ενωτική, γιατί τα μέλη της, αν και έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, (ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ανένταχτοι) ενώθηκαν για να σπάσουν το κατεστημένο που επικρατούσε τόσα χρόνια στο νοσοκομείο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).

Όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιθυμούν ένα Σύλλογο πιο δυναμικό, ανεξάρτητο από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ένα Σύλλογο που να παλεύει δυναμικά ενάντια στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, που προσπαθεί να επιβάλλει η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, ένα Σύλλογο που να λέει δυναμικά ΟΧΙ στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου, το οποίο το θέλει Κέντρο Υγείας, με σκοπό κάποια στιγμή να κλείσουν οι περισσότερες κλινικές και να απολυθούν αρκετοί εργαζόμενοι.

Για όλα αυτά υποσχεθήκαμε να είμαστε μπροστάρηδες με δυναμικούς αγώνες και οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους έδειξαν ότι είναι αγανακτισμένοι, ότι θέλουν αλλαγή και ότι περιμένουν κάτι από την Αριστερά. Αυτό το έδειξαν περίτρανα τα αποτελέσματα των εκλογών, γιατί, παρ’ότι κατεβήκαμε για πρώτη φορά και η παράταξη ιδρύθηκε είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές, οι εργαζόμενοι μας ανέδειξαν τρίτη δύναμη, καθώς κερδίσαμε τρείς έδρες στο σύλλογο και μόνο με πενήντα ψήφους διαφορά από την πρώτη παράταξη, που δυστυχώς είναι η ΠΑΣΚΕ η οποία έπεισε τους εργαζόμενους ότι διαφοροποιείτε από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό άλλαξε και την ονομασία της σε ΔΗΑΣ ΠΑΣΚΕ.

Συγκεκριμένα, η Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας πήρε 216 ψήφους και 3 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 268 ψήφους και 4 έδρες, η ΔΑΚΕ 256 ψήφους και 3 έδρες και το ΠΑΜΕ 209 ψήφους και 3 έδρες. Το ψηφοδέλτιο Δράση πήρε 35 ψήφους και δεν εξέλεξε έδρα στο ΔΣ.

Αν θεωρήσουμε το νοσοκομείο μια μικρή κοινωνία , κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος περιμένει από την Αριστερά μια δυναμική αντεπίθεση σε όσα του συμβαίνουν. Ας μην τους απογοητεύσουμε λοιπόν, γιατί αυτή τη φορά θα μας κλείσουν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.