Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Κ.Α.

Διανύουμε μια περίοδο, κατά την οποία ο κόσμος της μισθωτής εργασίας υφίσταται ήδη ακραίες επιθέσεις στο φορολογικό με δεκάδες άμεσους και έμμεσους φόρους και στο ασφαλιστικό με μείωση συντάξεων και περιστολή δικαιωμάτων, ενώ ετοιμάζεται να αναμετρηθεί και με το νέο πακέτο επιθέσεων στα εργασιακά δικαιώματα, που περιλαμβάνει αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις , το συνδικαλιστικό νόμο και απελευθέρωση του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων.

Απέναντι σ’ αυτή τη συγκυρία το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να απαντήσει με δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και είναι προφανές ότι οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ηγετικής πλειοψηφίας στο ΙΚΑ, ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, αλλά και του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της πραγματικότητας και να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Καθώς λοιπόν η ανάγκη για αναζωογόνηση των σωματείων κρίνεται επιτακτική , εν όψει των εκλογών στο Σωματείο Εργαζομένων ΙΚΑ   συγκροτήσαμε μια νέα ενωτική ριζοσπαστική παράταξη , την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Κ.Α. , στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς  και ανένταχτοι αγωνιστές που θέλουν να παλέψουν ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων. Βασικός στόχος της παράταξης είναι η αναζωογόνηση του συνδικάτου  και η ουσιαστική ενεργοποίηση των Επιτροπών Βάσης, οι οποίες μέσα από γενικές συνελεύσεις θα δώσουν λόγο στη βάση των εργαζόμενων έτσι ώστε να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να περάσει ο αγώνας στα χέρια τους.

Θέλουμε ένα σωματείο με χαρακτηριστικά σύγκρουσης με τις υπάρχουσες «ηττοπαθείς λογικές», που θα μάχεται τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και θα παλέψουμε για τη δημιουργία αγωνιστικών γεγονότων θεωρώντας ότι υπάρχουν προϋποθέσεις νίκης. Επιδιώκουμε, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καθώς και με τις διάφορες συλλογικότητες που αναπτύσσονται στην κοινωνία ως κύτταρα αντίστασης στην μνημονιακή επίθεση, να συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα αξιόπιστο συνδικαλιστικό κίνημα που θα μπορεί να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης υπέρ του κόσμου της εργασίας.

Δεν υποτασσόμαστε στους εκβιασμούς τους! Δεν αποδεχόμαστε τα σχέδιά τους για εμάς!

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Κ.Α.

*εργαζόμενη στο ΙΚΑ

Ετικέτες