Νικήτρια τη ΝΔ ανέδειξαν οι εκλογές της 21ης Μάη. Οι 20 μονάδες από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αίσθηση ως μη αναμενόμενη διαφορά.

Η ΝΔ, κυβερνώντας με «καρότο και μαστίγιο», πρόσφερε ένα (δήθεν) υπόδειγμα λειτουργίας της αγοράς, νεοφιλελεύθερης αντίληψης, και συσπείρωσε το «λαό της Δεξιάς» επιτυγχάνοντας στην πραγματικότητασημαντικά μικρότεροκοινωνικό ποσοστό από το καταγραμμένο στις εκλογές καθώς η αποχή προσέγγισε το 40%.

Ο Μητσοτάκης πρόσφερε πακτωλό χρήματος και διευκολύνσεις στην άρχουσα τάξη όσο και στα ανώτερα μεσοστρώματα την ίδια ώρα που επιτέθηκε με μεγάλη σφοδρότητα στην εργατική τάξη, στους μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου και γενικώτερα στους/στις «από κάτω», στις υποτελείς τάξεις και στρώματα σκοπεύοντας να διαλύσει όσες κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης έχουν απομείνει. Αυταρχικό κράτος, ρατσισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με εθνικιστικές κορώνες και εξοπλισμούς συμπληρώνουν τις επιδόσεις της νεοφιλελεύθερης κεντρο- ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς να εκφράσει τις προσδοκίες των «από κάτω» και του αριστερού κόσμου. Η συνεχής στροφή δεξιά ως προσπάθεια να δικαιολογήσει το θατσερικό ΤΙΝΑ («δεν υπάρχει εναλλακτική»)από το 3ο μνημόνιο και μετά, απέδωσε τα μέγιστα αποτελέσματά της 8 χρόνια μετά, με την κατάρρευση της εμπιστοσύνης των «από κάτω», μαζικά, που δεν είδαν στο ΣΥΡΙΖΑ καμιά εναλλακτική.

Ο Τσίπρας και το επιτελείο του επιχείρησαν να «κληρονομήσουν» το πολιτικό και κοινωνικό ΠΑΣΟΚ με μόνη μνήμη την αναστροφή του δημοψηφίσματος και το 3ο μνημόνιο. Τώρα, το ιστορικάσχεδόν κατεστραμμένο, ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να ονειρεύεται τη ... νεκρανάστασή του!

Η «αντιδεξιά» δυναμική που δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές μοιάζει αδύνατο να συγκροτηθεί τώρα.

Αποδέκτες της πρόκλησης για τη διεκδίκηση της πολιτικής έκφρασης των «από κάτω» που εντείνει η κρίση του χώρου του σοσιαλφιλελευθερισμού (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) γίνονται τα ψηφοδέλτια της ριζοσπαστικής, κομμουνιστικής, αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του ΜΕΡΑ25/ΛΑΕ που διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που πρέπει να στηριχθούν στις εκλογές της 25ης  Ιούνη για δυνατή αριστερή αντιπολίτευση!

Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα

Ετικέτες