OXI στους εκβιασμούς, OXI στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των Nοσοκομειακών Γιατρών και των Υγειονομικών!

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση ξεπερνάει τα όρια των δυσάρεστων αιφνιδιασμών και προχωράει σε μια εκβιαστική και εντελώς πρόχειρη διαδικασία κατεπείγουσας συμπλήρωσης πινάκων του υγειονομικού προσωπικού που θα εμβολιαστεί.

Με κατεπείγον έγγραφό τους που έφτασε στα νοσοκομεία στις 16/12,  οι Διοικήσεις τον ΥΠΕ καλούν τα γραφεία προσωπικού να καταγράψουν και να αποστείλουν έως  το πρωί της 18/12, δηλαδή σε μία μόλις ημέρα (!!!), τις λίστες του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί, καθώς και όσων δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Όλα αυτά, χωρίς να έχει υπάρξει καμία διαδικασία ενημέρωσης του προσωπικού! Είναι δε  χαρακτηριστικό ότι μόλις εδώ και δύο ημέρες κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Υγείας το εγχειρίδιο για τα εμβολιαστικά κέντρα!

Λόγω της παντελούς έλλειψης επίσημης ενημέρωσης είναι απολύτως αναμενόμενο να εκφράζονται φόβοι και επιφυλάξεις από συναδέλφους που, ενώ χρειάζονται το εμβόλιο θα το αποφύγουν αλλά και το ανάποδο, οι συνάδελφοι που δεν πρέπει να εμβολιαστούν (λόγω π.χ. σοβαρών αλλεργιών) να δώσουν το όνομά τους στη λίστα για να μην αποκλειστούν.

Δεν φτάνει όμως μόνο το εκβιαστικό του πράγματος (του τύπου “δώσε γρήγορα το όνομά σου αλλιώς δεν έχει εμβόλιο”) αλλά επιπλέον ζητάνε από τα γραφεία προσωπικού να καταγράφεται  στους πίνακες ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας και το ΑΦΜ (!!!) των Νοσοκομειακών Γιατρών και του Υγειονομικού προσωπικού, αντί να καταγράφουν απλά και μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα και τον ΑΜΚΑ.

Άραγε τι χρειάζονται αυτά τα στοιχεία τα οποία θα είναι στη διάθεσή της αστυνομίας, της εφορίας, των τραπεζών κ. λ. π.;

Γιατί συλλέγονται κυριολεκτικά «στα μουγκά» στοιχεία που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βάρος των υγειονομικών ανά πάσα στιγμή π.χ. για εμπόδια στην μετακίνηση;

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των ΥΠΕ να αποσύρουν ΑΜΕΣΑ το έγγραφο για την κατεπείγουσα συμπλήρωση των πινάκων με τα προσωπικά δεδομένα του προσωπικού.

Απαιτούμε

  • να οργανωθεί άμεσα και σοβαρά η ενημέρωση σε όλους τους χώρους της υγείας για τα νέα εμβόλια και την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων αντιδράσεων.
  • να ενισχυθούν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό και τον εξοπλισμό (αναλώσιμα, κλπ).

Ετικέτες