Η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη επισκέφτηκε σήμερα εκ νέου το Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου και συναντήθηκε με την επιτροπή προσφύγων. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα οι πρόσφυγες είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας με αιτήματα την υπογραφή σύμβασης για την χρηματοδότηση του κέντρου, την λύση του κτιριακού προβλήματος – καθώς το κέντρο έχει κριθεί επανειλημμένα ακατάλληλο – και κυρίως να λυθεί το ζήτημα του ασύλου.

Η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη επισκέφτηκε σήμερα εκ νέου το Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου και συναντήθηκε με την επιτροπή προσφύγων. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα οι πρόσφυγες είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας με αιτήματα την υπογραφή σύμβασης για την χρηματοδότηση του κέντρου, την λύση του κτιριακού προβλήματος – καθώς το κέντρο έχει κριθεί επανειλημμένα ακατάλληλο – και κυρίως να λυθεί το ζήτημα του ασύλου.

Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση υπογράφτηκε, δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα η κατάσταση λόγω της έλλειψης τροφίμων και ειδών υγιεινής να παραμένει τραγική και βέβαια να παραμένουν απλήρωτοι ο εργαζόμενοι του κέντρου. Επίσης, παρά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι πρόσφυγες με τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την αποκατάσταση του κτιρίου και οι διαδικασίες αίτησης ασύλου και απονομής ροζ κάρτας εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αργές, με αποτέλεσμα μη έχοντας χαρτιά να είναι έκθετοι σε απελάσεις και σε φασιστικές επιθέσεις. Οι ίδιοι, με το δίκιο τους αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν για άλλη μια φορά από την Κυβέρνηση και το ελληνικό Κράτος.

Με επίκαιρη ερώτηση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ενέργειες θα προβούν ώστε να επιταχυνθεί η εκταμίευση του ποσού της σύμβασης. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά με τα κινήματα αλληλεγγύης θα συνεχίσουν τους αγώνες για την απόδοση ασύλου και για ίσα δικαιώματα. Σε αυτό το πλαίσιο και συνεχίζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της Αριστεράς, φορέων και απλών πολιτών προς τους πρόσφυγες, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Ζωγράφου παρευρέθηκε στη συνάντηση και παρέδωσε τρόφιμα και παιχνίδια που είχε συγκεντρώσει με συστηματική δουλειά το τελευταίο διάστημα. Επίσης, θα πάρουν πρωτοβουλίες για να υπάρξει εθελοντική παρουσία παιδίατρου, μιας και τα 80 παιδιά που «φιλοξενούνται» στο κέντρο έχουν ανάγκη για ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Ετικέτες