Αγαπητοί συνάδελφοι, γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό Στη χώρα μας την εποχή του Μνημονίου που επέβαλλε η Ε.Ε - Ε.Κ.Τ – ΔΝΤ και αποδέχθηκε η υπόδουλη αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της, η ΥΓΕΙΑ καταρρέει .

Τα νοσοκομεία οδηγούνται σε λειτουργική κατάρρευση και πολλά από αυτά σε κλείσιμο! Τα μεγάλα νοσοκομεία όπως το «Αττικόν», βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού έχουν πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, λόγω των μηδενικών προσλήψεων στο ΕΣΥ και της επιβαλλόμενης από την τρόϊκα γενικής περικοπής πάσης φύσης δημοσίων δαπανών.

Στο Αττικό το 2013, στο μειωμένο κατά 50% προϋπολογισμό σε σχέση με το 2012, έχει  ήδη εξαντληθεί το 70% και είμαστε ακόμα στις αρχές Ιούνη. Τα ράντζα είναι στη ημερήσια διάταξη, αφού η πληρότητά του σε μόνιμη βάση ξεπερνά το 120 – 130%.

· Οι ΜΕΘ ( ενηλίκων – Παίδων – Νεογνών) είτε υπολειτουργούν {17 από 27 κλίνες στην ενηλίκων}, είτε παραμένουν κλειστές {Παίδων} λόγω της τραγικής έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Ενδεικτικά 3 ειδικευμένοι γιατροί στη μονάδα νεογνών η οποία κινδυνεύει με άμεση αναστολή της λειτουργίας της.

· 11 Τραυματιοφορείς για όλο το νοσοκομείο με αποτέλεσμα καθυστερήσεις σε νευραλγικούς τομείς και στην διακίνηση των ασθενών.

· Λειτουργία 6 από τις 14 χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών

· Ελλείψεις υλικών

· Αδυναμία διενέργειας τεχνικής υποστήριξης στον ιατρικό εξοπλισμό

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Λειτουργικό «έμφραγμα» στο Αττικό με τους πολίτες των περιφερειών που καλύπτει να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα.

Ή, όπως ευγενικά προέτρεψε προσφάτως ο κος  Προβόπουλος «ότι καλό είναι να ψάξουμε για καμιά ιδιωτική ασφάλεια» γιατί τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων φαγώθηκαν.

Απέναντι σε αυτή την ζοφερή εικόνα και στις ακόμα χειρότερες μέρες που έρχονται, η τρικομματική Κυβέρνηση εκτός από ΄΄ ενέσεις΄΄ ψεύτικης αισιοδοξίας για την Ανάπτυξη που έρχεται, τι κάνει;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

Ή μάλλον … ο Υπουργός Υγείας και κυβερνητικά εξαπτέρυγα δηλώνουν ότι θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τόσο τις δαπάνες για την υγεία όσο και τα ποσά που διαθέτουν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Τα προβλήματα καθημερινά εξουθενώνουν τους εργαζόμενους σωματικά και ψυχικά χωρίς να συνυπολογίσουμε την μισθολογική εξαθλίωση που έχει επιβληθεί.

Υπονομεύεται η αξιοπρεπής και ασφαλής νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών και δημιουργούνται καθημερινά εστίες έντασης και διαπληκτισμών, όπως έγινε πρόσφατα με βιαιοπραγίες κατά εφημερευόντων γιατρών στο ΤΕΠ.

Σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στην βουλή, το Υπουργείο ομολόγησε πως δεν διατίθεται να κάνει απολύτως τίποτα!

Επιλέγει να εγκαταλείψει το Αττικό, αφού ακόμα δεν έχουν προκυρηχθεί οι ανανεώσεις των συμβάσεων, ενώ η υποστελέχωση θεωρείται δεδομένη πλέον καθώς θα προσληφθούν ελάχιστοι συμβασιούχοι από το σύνολο των 777 πανελλαδικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, κάθε συλλογικότητα και φορέα σε κοινό αγώνα μαζί με τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων, των δομών του ΕΟΠΥΥ και των μονάδων πρόνοιας, που η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο.

Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

Να αντισταθούμε στην καταπάτηση κάθε λαϊκού δικαιώματος    

5 Ιουνίου 12:30

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο

Ομιλητές: Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στέφανος Βλάχος, γιατρός ΕΟΠΥΥ Πετρούπολης, εκπρόσωπος επιτροπής υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δυτικής Αθήνας για την κατάσταση της δημόσιας υγεία στη Δυτική Αθήνα

Συντονιστής, Θοδωρής Μόσχοβας, τεχνικός εξωσωματικής κυκλοφορίας, εργαζόμενος Αττικού Νοσοκομείου

7 Ιουνίου στηρίζουμε την απεργία των εργαζόμενων στην Υγεία και την Πρόνοια ενάντια στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας.