Έγγραφο απόλυσης με αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα τον «ειδικό διαχειριστή» Γκίκα Μάναλη (μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ) παρέλαβαν από το πρωί της περασμένης Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ… -

Ο Σαμαράς συνεχίζει –παρά το φιάσκο του– να μιλάει για τη «δημιουργία» ενός ακατανόμαστου φορέα (τύπου ΥΕΝΕΔ), με μισούς εργαζόμενους, μισούς μισθούς και καθόλου εργασιακά δικαιώματα.

Ο Καψής, που πήγε απο τη μεριά της «νέας» κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους-ες δεν πρότεινε τίποτα καινούργιο. Δίμηνες συμβάσεις, ελαστικές σχέσεις και μισό προσωπικό στον μελλοντικό «ενδιάμεσο φορέα», αποζημιώσεις με πλαφόν 15.000 ευρώ. Δηλαδή κάποια μεροκάματα για λίγους και διαδοχικές συναντήσεις για να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας στο σπάσιμο του μετώπου των εργαζομένων.

Η ΕΡΤ είναι η πρόβα τζενεράλε. Είναι επίδειξη δύναμης και παραδειγματισμός απέναντι σε ολους τους εργαζόμενους-ες: δεχθείτε ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεχθείτε εξευτελιστικούς μισθούς και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, δεχθείτε απολύσεις …

Οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους «ότι μόνη εφικτή και λογική λύση, έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους, είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ». Επιμένουν να βρεθεί λύση, με όλους τους εργαζόμενους παρόντες στην ΕΡΤ.

Και πραγματικά, το να υπογράψουν κάποιοι εργαζόμενοι στο «νέο φορέα», τσιμπώντας το δόλωμα (από ανάγκη ή από ψευδαισθήσεις εξασφάλισης δουλειάς), είναι καταστροφή. Η υπογραφή είναι συνενοχή στο κλείσιμο της ΕΡΤ και διευκόλυνση στην κυβέρνηση, που ειναι στριμωγμένη και θέλει να ξεφύγει.

Η «κρίση της ΕΡΤ» έδειξε ότι οι κατασυκοφαντημένοι εργαζόμενοι-ες της ΕΡΤ όχι μόνο δουλεψαν νυχθημερόν και κρατησαν τις συχνότητες ανοιχτές, αλλά παρουσιάζουν και ένα καταπληκτικό πρόγραμμα. Τόσο από άποψη ειδήσεων, όσο και πολιτισμού. Διαφύλαξαν τη δημόσια περιουσία και έκαναν την ΕΡΤ κέντρο για τη δημοσιοποίηση όλων των εργατικών αγώνων και καλλιτεχνικών δρώμενων.

Χωρίς διευθυντές, λαμόγια, εξωτερικές παραγωγές, «ημέτερους» ακριβοπληρωμένους συμβούλους κλπ, η ΕΡΤ μπορεί να δουλέψει με τους εργαζομένους της! Οι άλλοι ειναι άχρηστοι και πανάκριβοι.

Μια νίκη της ΕΡΤ θα φέρει «τα πάνω κάτω» για όλες και όλους (εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους κλπ). Η Αριστερά, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή συμπαραστάθηκε, πρεπει να βοηθήσει γι’ αυτή τη νίκη με κάθε τρόπο.


Ετικέτες