Από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας εκφράσαμε έντονη ανησυχία ότι η αστυνομία δεν θα λειτουργήσει με γνώμονα τα υγειονομικά μέτρα, αλλά θα συνεχίσει τους "χουλιγκανισμούς" σε γειτονιές, πόλεις και νησιά της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες που πληθαίνουν όσο περνούν οι μέρες. Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητάει μέτρα προστασίας και αποσυμφόρηση σε φυλακές και προσφυγικά καμπ, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη, τα ΜΑΤ και η ωμή βία.

Στόχος των τελευταίων άγριων ξυλοδαρμών είναι να επιβάλουν το νόμο της σιωπής προκειμένου να μην διερευνηθούν οι κρατικές παραλείψεις για το θάνατο της Αζιζέλ Ντενίρογλου στις γυναικείες φυλακές της Θήβας και οι εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας. Ταυτόχρονα, η αστυνομία κόβει πρόστιμα σε αστέγους και επιδίδεται σε ρατσιστική συμπεριφορά κατά μεταναστών με ξυλοδαρμούς και σκίσιμο βεβαιώσεων βάσει χρώματος και καταγωγής.

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο φίμωσης της κοινωνίας χτυπιούνται οι συλλογικοί φορείς, τα συνδικάτα και οι κινήσεις αλληλεγγύης. Γι’ αυτό το λόγο, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Μέρας Υγείας λοιδωρήθηκαν από τα διαπλεκόμενα και ακριβοπληρωμένα κανάλια οι μαχόμενοι υγειονομικοί, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε συμπαραστάτες τους και προσήχθη ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φραγκούλης από το σχήμα «Πόλη Ανάποδα» στη Νέα Σμύρνη.

Συνεχίζοντας και προκειμένου να επιβληθεί ομερτά σε σχέση με την απεργία πείνας μεταναστών που κρατούνται επί μέρες ο ένας πάνω στον άλλο στο Α.Τ. Περιστερίου, η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα σε τετραμελή αντιπροσωπεία του Συντονισμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό που επισκέφτηκε το Τμήμα, παρά το γεγονός ότι όλοι είχαν συμπληρωμένες βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πολλώ δε μάλλον όταν δύο εκ των τεσσάρων ήταν γιατροί!

Τα παραπάνω περιστατικά καταστολής δεν σχετίζονται προφανώς με υγειονομικά μέτρα αλλά με τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που θέλει - με κορονοϊό ή χωρίς - να βάλει σε καραντίνα τη δημοκρατία.

Άλλωστε, οι μέρες περνούν και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να συνωστίζονται σε μεγάλες επιχειρήσεις χωρίς μέτρα προστασίας.

Η πανδημία απαιτεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας, όχι πρόστιμα και αστυνομική καταστολή!

#ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #covid19 #antiviruSolidarityGR #FightForLife

Ετικέτες