Η κυβέρνηση πολύ γρήγορα μετά την ψήφιση του νόμου για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίησή του.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με βιαιότητα και τελείως απρόκλητα επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές απέναντι από το μέγαρο μουσικής που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, διαμαρτυρόμενοι για τον ερχομό του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανανέωση και επέκταση των στρατιωτικών συμφωνιών με την κυβέρνηση της χώρας μας. Κοινό κάλεσμα για τη συγκέντρωση υπέγραψαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΔΕΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΟΚΔΕ και με δικά τους καλέσματα συμμετείχαν και αρκετές άλλες οργανώσεις.

Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι περικυκλώθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό και δέχτηκαν επίθεση με χημικά και κλομπ με σκοπό να διαλυθούν. Παρόλα αυτά οι δυνάμεις καταστολής δεν κατάφεραν τον στόχο τους να μην πραγματοποιηθεί η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και οι διαδηλωτές αφού ανασυντάχθηκαν, πραγματοποίησαν τη διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα κατά των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και της Ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και κατά της καταστολής που εφαρμόζει η αστυνομία με κυβερνητική εντολή.

Το χτύπημα είναι συνέχεια της βαριάς καταστολής της κινητοποίησης αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, πριν λίγες μέρες. Της προσπάθειας να σπάσουν τις ελπιδοφόρες μαθητικές καταλήψεις. Αλλά και της επίθεσης της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους υγειονομικούς έξω από το Υπουργείο Υγείας. Του χουντονόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των ΠΔ εφαρμογής του, που μας θέλουν «στο γύψο».

Η κρατική καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες του λαού μας, η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο λαός θα απαντήσει αποφασιστικά στην κυβερνητική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή με μαζικούς αγώνες και με την κοινή δράση των οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔE, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ετικέτες