Πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ήταν η πρώτη Πρωτομαγιά με κυβέρνηση, "με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ".

Στην Πλατεία Αριστοτέλους πλήθος εργαζόμενων, συνταξιούχων ανέργων και φοιτητών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, του ΜΕΤΑ, του ΣΥΡΙΖΑ  και άλλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων, για να τιμήσουν τις θυσίες και τους αγώνες των εργαζόμενων. Στην πορεία παρευρίσκονταν το σύνολο σχεδόν των βουλευτών και των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατάξεις και συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και αγωνιζόμενοι για εργασιακά δικαιώματα συμπολίτες μας (απολυμένοι εργαζόμενοι της coca cola) ήταν παρόντες με πανό, σημαίες αλλά και μπαλόνια.

Ακολούθησε  η πορεία, με συνθήματα ενάντια στον καπιταλισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, τα μνημόνια και το χρέος. Η πορεία κατέληξε στο ΕΚΘ με την κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους συλλόγων και οργανώσεων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμα συγκεντρώσεις-πορείες, του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και διάφορων συλλογικοτήτων και πολιτικών φορέων (σωματείο της ΒΙΟΜΕ, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου , Πρωτοβουλία Γυναικών, Ανταρσύα, κτλ) που συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Το σύνολο των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις 7.000 στο κέντρο της πόλης. 

Ετικέτες