Το ΄πε και το ΄κανε ο Κούλης – η Ελλάδα άρχισε να γίνεται αγνώριστη και εντελώς αποκρουστική.

Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα πρωθυπουργικά και γραπτά λόγια εκπληρώνονται και επαληθεύονται με τα πρωθυπουργικά και με-τον-κορωνοϊό έργα. Η αγνώριστη Ελλάδα, την οποία είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Κωνσταντίνου Μητσοτάκης στη σχετική αρθρογραφία του στην «Καθημερινή της Κυριακής», αντιγράφοντας τον προπάτορα του, ιδιώνυμο εθνάρχη, αποκτά «σταδιακά» σάρκα, οστά και ανοσία της αγέλης. Ελλάδα, σκέτο reality show επί ημερών Κούλη και των υπόλοιπων α(χ)ρίστων, που είδαν εξουσιαστικό φως και μπήκαν στις υπουργικές καρέκλες παρά τω Μωυσή από τα Lidl. 

Εν αρχή ην όχι ο λόγος, αλλά το Big Sister που εφαρμόζει η «κιουρία» υπουργός της Παιδείας και των Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στα ελληνικά σχολεία. Καθαρό και χωρίς προσμείξεις ρουφιανιλίκι της παλιάς, καλής, πρακτορατζίδικης Δεξιάς που τόσο λάτρεψε ο πολύπαθος αυτός τόπος, όταν ο λαός συμπύκνωνε το τι σήμαινε Δεξιά στο αλήστου μνήμης απόφθεγμα, «η οκταετία του Καραμανλή, χειρότερη και από χούντα». Κάμερες παντού, μάλλον επειδή δεν περισσεύουν κονδύλια για πατροπαράδοτους ρουφιάνους και ΤΕΑτζήδες κρατικοδίαιτα σιτιζόμενους. Η Μεγάλη Αδερφή, Νίκη Κεραμέως θα παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες, εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας, ώστε να μην ξεφεύγει τίποτα από τον μεγάλο οφθαλμό της υπουργού, που απέδειξε την πολυεπίπεδη αγραμματοσύνη και την ακαταλληλότητα της, όταν αδυνατούσε να προσδιορίσει την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. 

Κατόπιν έχουμε το ΜasterCop – εξειδικευμένο, αντιτρομοκρατικό και κατασταλτικό reality show, το οποίο σκηνοθετούν και γράφουν από κοινού, ο υπουργός Δημόσιας Αταξίας και Εφιάλτη του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Αντιπολιτικής Εγκατάλειψης, Νίκος Χαρδαλιάς. Με εμφανή τα κόμπλεξ κατωτερότητας και αρρενωπότητας, οι δύο σκηνοθέτες και σεναριογράφοι επιβάλλουν το μοναδικό φάρμακο για την καταπολέμηση της πανδημίας, το οποίο αναγνωρίζει και συνταγογραφεί σε μεγάλες δόσεις, η Δεξιά που δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά – κλομπ, δακρυγόνα, χημικά, εφόδους της ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ, σε πλατείες και δημόσιους χώρους. Τύφλα να έχει ο Κότζακ! Καταπληκτικό reality show - εξαγώγιμο είδος και στις ΗΠΑ, όπου στο πλαίσιο των πάντα άριστων, διμερών σχέσεων, διάφοροι ένστολοι δολοφόνοι αφροαμερικανών και ισπανόφωνων θα μπορούν να κάνουν φροντιστήριο για όσα βίαια και παρακρατικά συντελούνται στην Ψωροκώσταινα. 

Εν συνεχεία προβάλλεται ήδη σε συνέχειες το Just the 2 of coronavirus  – με πρωταγωνιστές τον ιεροψάλτη της λοιμωξιολογίας, Σωτήριο Τσιόδρα και ξανά τον υφυπουργό Αντιπολιτικής Εγκατάλειψης, Νίκο Χαρδαλιά. Τυπικό δείγμα «ενημέρωσης» σε πρίμο σεκόντο, όπου ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει και στο τέλος, οι απορίες που έχουν προκληθεί και οι αντιφάσεις στις οποίες έχουν πέσει οι δυο τους, ξεπερνούν κάθε προηγούμενη εμφάνιση τους. Για δυνατούς και με γερά νεύρα, στην αλλοπρόσαλλη παραπληροφόρηση περί της πανδημίας, τηλεθεατές, μπροστά στον εμπαιγμό του στιλ «μάσκες, επικίνδυνες, μάσκες, υποχρεωτικές». 

Παράλληλα, και πάντα στο πλαίσιο της κυβερνητικής στήριξης στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, θα πραγματοποιείται το Your Skatofatsa sounds familiar. Συναυλιακό και μουσικοχορευτικό δρώμενο στους δρόμους της Αθήνας, όπου ένα μεγάλο και ανοιχτό Φορτηγό του Σαββόπουλου θα έχει συνεπιβάτιδα την πρώην υπουργό Τουρισμού, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και οι δύο λαοφιλείς στους πρωθυπουργικούς κύκλους δημιουργοί θα περιοδεύουν ανάμεσα στους κατοίκους της πρωτεύουσας, άδοντας μεγάλες και επίκαιρες επιτυχίες τους, όπως το Κούλη, Κούλη, αρχηγέ ή το Να μπορούσα στην Ηρώδου Αττικού να ΄χα ΄γώ, βενζινάδικο- κάπου πρέπει να βάλει «καύσιμα» και το Φορτηγό. 

Εντέλει, θα καταλήξουμε στο τηλεργατικό reality εργασιακής επιβίωσης και ταξικής εκμετάλλευσης, ΣΕΒivor το οποίο σκηνοθετεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και το σενάριο υπογράφει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Σκληρό και αιματηρό reality show στις άνυδρες ερημιές του πέμπτου μνημονίου που περιλαμβάνει το σύνολο της εργατικής και άνεργης τάξης της χώρας, η οποία θα καλείται να επιβιώσει με 300-400 ευρώ μηνιαίως, ώστε να μην παχύνει, καθισμένη στις καρέκλες και καθηλωμένη μπροστά στους υπολογιστές της, όπως θα έλεγε και ο αρμόδιος «αυτοφωράκιας» αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης – τα οστά, τα γεγυμνωμένα και τα υποσιτισμένα σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας και ενεργειακής ή επισιτιστικής φτώχειας. 

Παρόλα αυτά, η Δεξιά έχει ήδη παρουσιάσει το αποτελεσματικό «αντίσωμα» στην πανδημία αυτή της reality-show-ποίησης της καθημερινής, εργασιακής και δημόσιας ζωής. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρωθυπουργικός ανιψιός, Κώστας Μπακογιάννης με την πολυπληθή φιέστα για το σιντριβάνι στην Ομόνοια, αποτέλεσε την αναπάντεχη όαση ανυπακοής και κατάλυσης των πρωθυπουργικών μέτρων, όπως το καλό εμβόλιο παράγεται από τον ίδιο τον ιό, που καλείται να καταπολεμήσει. Το Μητσοτακέικο έχει την ασθένεια της διά της καταστολής επιβολής, έχει και το φάρμακο της διά της τεθλασμένης, αντίστασης. 

Καλωσορίζουμε τον Κώστα τον Μπακογιάννη, τον μεγάλο αποστάτη της τάξης και της οικογένειας του,  στους αντικυβερνητικούς αγώνες του σήμερα και του αύριο και επειδή γνωρίζουμε ότι είναι πολυάσχολος και πολυπράγμων, απαιτούμε την άμεση παραγωγή, εκτύπωση και διανομή δεκάδων χιλιάδων χάρτινων ομοιωμάτων του, σε όλη την Ελλάδα. 

Με ένα ομοίωμα Κώστα Μπακογιάννη στη σχολική αίθουσα, η κάμερα παρακολούθησης της Κεραμέως θα πάψει να λειτουργεί. Με εκατό ομοιώματα Κώστα Μπακογιάννη, στις πλατείες της Κυψέλης, της Αγίας Παρασκευής, και όλης της Ελλάδας, η αστυνομία δεν θα τολμά να μπουκάρει και να ρίξει ξύλο, διαλύοντας βίαια τις συγκεντρώσεις. Με ένα ομοίωμα Κώστα Μπακογιάννη στο πλευρό του τηλεργαζόμενου εκμεταλλευόμενου υπαλλήλου, η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ δεν θα προχωρούν σε άγρια μείωση του μισθού και των αποδοχών ή σε μαζικές απολύσεις μέσω email. 

Στο τεστ αντισωμάτων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νεομητσοτακισμού, στην Ελλάδα,  ο Κώστας Μπακογιάννης αποδείχθηκε, απρόσμενα, ανθεκτικότατος, εμβολιασμένος και πολιτικό παράδειγμα προς μίμηση. 

Φαντάζομαι ότι σχετικό γράφημα αποτύπωσης της πραγματικότητας και της ευρείας αποδοχής του υποδείγματος Μπακογιάννη, θα παρουσιάσει και η γνωστή δημοσιογράφος, σύζυγος δημάρχου Αθηναίων και εξ αγχιστείας πρωθυπουργική ανιψιά, στο επόμενο δελτίο ειδήσεων του Σκάι… 

 

Ετικέτες