Η δημοτική Αρχή Ζωγράφου συνεχίζει τις αντεργατικές πρακτικές της, επιχειρώντας να φιμώσει κάθε φωνή συναδέλφου, όπως αυτή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, Στέλιου Φιλίππου, ο οποίος υπερασπίζεται ανιδιοτελώς τα συμφέροντα των συναδέλφων και όχι τη μνημονιακή προσήλωση της δημοτικής αρχής.

Με την ανυπόστατη κατηγορία ενός δήθεν σπασμένου λουκέτου, ο Στ. Φιλίππου σέρνεται σε ΕΔΕ από τη δήμαρχο Ζωγράφου. Επί της ουσίας όμως πρόκειται καθαρά για δίωξη που αφορά την έντονη συνδικαλιστική του δράση, με φανερό σκοπό τη συκοφάντηση και τον εκφοβισμό του αλλά κυρίως να αποτελέσει παράδειγμα αποθάρρυνσης για κάθε συνάδελφο που θα θελήσει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Η δημοτική Αρχή Ζωγράφου έχει στο στόχαστρό της τον συνάδελφο Στ. Φιλίππου, που πρωτοστάτησε στον αγώνα διεκδικώντας μαζί με τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα την παροχή μέσων ατομικής προστασίας(ΜΑΠ) και γάλακτος, που απαξιωτικά η δημοτική αρχή Ζωγράφου μέχρι τότε δεν χορηγούσε, αλλά και που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με τους συμβασιούχους των δήμων, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Ο συνάδελφος Στ. Φιλίππου, σε όλες τις περιπτώσεις, κινήθηκε με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων στα οποία ανήκει (ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σωματείο), υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων του και σε καμία περίπτωση δε σκύβει το κεφάλι ή δεν κάνει «αβάντα» στη μνημονιακή διοίκηση του Δήμου.

Μας προκαλεί εντύπωση η στάση της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου που ενώ γνώριζε για την ΕΔΕ, από την κλήση που της είχε γίνει προκειμένου να καταθέσει κατά την προανακριτική διαδικασία και ενώ επίσης γνώριζε ότι ο συνάδελφος ακολούθησε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. που μάλιστα η ίδια είχε υπογράψει, δεν ενημέρωσε κανέναν ώστε να καταγγελθεί και να αποτραπεί η εκδικητική και αυθαίρετη ΕΔΕ σε βάρος του συναδέλφου της και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι βάλλονται πανταχόθεν και ετοιμάζονται να δεχθούν και νέο πλήγμα με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την κατάργηση ουσιαστικά της απεργίας, δεν μπορεί να υπάρχουν εκπρόσωποι εργαζομένων που βάζουν πλάτη στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή Ζωγράφου που επιχειρεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει το Στ. Φιλίππου, επειδή δεν μένει «άφωνος», δεν «συμμορφώνεται με τις υποδείξεις» και τολμά ανοιχτά και με συνδικαλιστικό λόγο να υπερασπιστεί το αυτονόητο: το δικαίωμα στην μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, το δικαίωμα στα μέτρα ατομικής προστασίας, το δικαίωμα κάθε εργαζομένου να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του μέσα από τους οργανωμένους αγώνες.

ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/9-1-2017