ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.

Η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της τρόικας με το 3ου Μνημονίο, γίνεται όλο και πιο έντονη απέναντι στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στο Κοινωνικό Κράτος και στη δημόσια περιουσία.

Έχουν ξεκινήσει πάλι ιδιωτικοποιήσεις και με το νέο Υπερταμείο θέλουν να συνεχίσει το ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου. Στο στόχαστρο έχει μπει επίσης η λαϊκή περιουσία με πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας, που ευτυχώς οι κινητοποιήσεις του κόσμου τους έχουν προσωρινά παγώσει. Για τον Δημόσιο Τομέα το επόμενο διάστημα επιδιώκουν να ξεκινήσουν την στοχοθεσία και την διαδικασία της νέας κινητικότητας. Και τα δύο παρουσιάζονται σαν βελτιώσεις για το Δημόσιο, όμως στοχεύουν στο τσάκισμα του δημοσίου υπαλλήλου.

Η «διαπραγμάτευση» για την 2η Αξιολόγηση σημαίνει προσπάθεια για διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων: μειώσεις στους μισθούς, πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, περιορισμοί στο δικαίωμα στην απεργία κα. Την ίδια στιγμή η τρόικα επέστρεψε πίσω στην ελληνική κυβέρνηση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 ως μη ικανοποιητικό, παρόλο που είχε 1,5 δις € επιπλέον έμμεσους φόρους και περίπου άλλο τόσο μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Ο ΕΦΚΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Η κυβέρνηση προχωράει χωρίς χρονοτριβή στη δημιουργία του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικά & εφάπαξ). Η προσπάθεια εφαρμογής του ενιαίου τρόπου υπολογισμού των εισφορών όλων των ασφαλισμένων, ο επανυπολογισμός των συντάξεων των νυν συνταξιούχων και η απόπειρα δημιουργίας ενός ενιαίου μητρώου (με ποιος ξέρει τι στοιχεία μέσα), θα βαφτιστούν ΕΦΚΑ.

Στο μεταβατικό στάδιο προς την δημιουργία του Ενιαίου Φορέα προβλέπεται (παράνομα και αντισυνταγματικά), μεταφορά προσωπικού στον ΕΦΚΑ από τα εντασσόμενα Ταμεία με Απόφαση Υπουργού και χωρίς συγκεκριμένα και αξιοκρατικά κριτήρια.

Για εμάς το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, το οποίο πρέπει να είναι όσο πιο αποκεντρωμένο και διευρυμένο γίνεται και να γίνει η κατανομή ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ των εργαζομένων των Ταμείων, χωρίς να υπάρχει κανένα «τυχόν πλεονάζον» προσωπικό, χωρίς να υπάρξει καμία κινητικότητα και διαθεσιμότητα και χωρίς να υπάρξουν μετακινήσεις υπαλλήλων από πόλη σε πόλη. Επίσης πρέπει να διεκδικήσουμε η όποια ενοποίηση των Ταμείων (που συνολικά όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις διαφωνούμε με αυτή), να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται, χωρίς χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και με ένα μεγάλο μεταβατικό στάδιο. Και αυτά πρέπει να τα απαιτήσουμε δυναμικά!

Δεν προσπαθούμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν, ούτε όμως και εφησυχάζουμε κανένα. Το επόμενο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι (μόνιμοι και αορίστου) δεν κινδυνεύουμε με απολύσεις, οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν υπάρχει, γιατί είναι νωπές ακόμα οι κινητοποιήσεις του 2010-2013, που σταμάτησαν τις διαθεσιμότητες.

Όμως υπάρχουν θολά σημεία στη μεταφορά του προσωπικού στον ΕΦΚΑ με τους κινδύνους που αναφέρουμε. Επίσης βλέπουμε ότι πολλά πράγματα που είχαμε σταματήσει από τα προηγούμενα Μνημόνια σιγά-σιγά επανέρχονται. Αν δεν αγωνιστούμε, τίποτα δεν μας διασφαλίζει ότι δεν θα πέσουν ξανά στο τραπέζι και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ

Η πλειοψηφία των παρατάξεων και των συνδικαλιστών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ και της Ομοσπονδίας μας είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι. Παρά τις συνεχείς προτάσεις μας σαν παράταξη για περιοδείες και ενημερώσεις  των εργαζομένων, για τοπικές και γενικές συνελεύσεις, για ανακοινώσεις, για καταλήψεις στο ΔΣ του ΕΦΚΑ, για κινητοποιήσεις, τελικά μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό, παρά κάποιες ελάχιστες περιοδείες.

Σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ επισημάναμε ότι οι αγώνες μας θα πρέπει να συνεχιστούν και να γίνουν ακόμα πιο έντονοι και μετά την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα και ότι θα έπρεπε επίσης να δώσουμε μια κατεύθυνση στους εργαζόμενους σε σχέση με τις προκηρύξεις θέσεων για τον ΕΦΚΑ στο μεταβατικό στάδιο. Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω …

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Και αυτά συμβαίνουν, την ώρα που οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ  δεχόμαστε μία νέα επίθεση, μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Κατρούγκαλου και της διάταξης για το «τυχόν πλεονάζων» προσωπικό στον ΕΦΚΑ από την ενοποίηση των Ταμείων (ν.4389/27-05-2016, αρθ.234/7).

Αυτή η επίθεση τώρα προέρχεται από την διοικητική ιεραρχία του ΟΑΕΕ. Με αφορμή πλασματικές κυρίως εκκρεμότητες ενόψει του ΕΦΚΑ, έχουν εξαπολύσει δριμείς και συκοφαντικές επιθέσεις, κατηγορίες και απειλές κατά των υπαλλήλων και δυστυχώς οι περισσότεροι Διευθυντές και κάποιοι προϊστάμενοι, ακολουθούν από κοντά στην ίδια γραμμή, εμφανιζόμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως!

Η συμπεριφορά του Διοικητή, του Υποδιοικητή και της Γενικού έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και δεν θα γίνουν ανεκτές από το προσωπικό του ΟΑΕΕ! Ως εδώ και μη παρέκει! Ο ανταγωνισμός κάποιων για θέσεις και αξιώματα δεν θα γίνει σε βάρος των εργαζομένων. Τους\τις καλούμε να σταματήσουν άμεσα. Οι απειλές δεν περνάνε σε εμάς! Απ’ όπου και αν προέρχονται.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Ξαναβγαίνουμε στους δρόμους και κλείνουμε τα Ταμεία, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Το εργατικό κίνημα ξεκινάει τους αγώνες: Στα Ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς, 15 Νοέμβρη εναντίον της επίσκεψης Ομπάμα, 17 Νοέμβρη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.  

Η Απεργία στις 24 Νοέμβρη της ΑΔΕΔΥ πρέπει να γίνει η δυναμική αρχή και να συνεχίσουμε μαχητικά, για όσο θα θίγονται τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια μας. Ειδικά για εμάς τους εργαζόμενους των Ταμείων, χρειάζεται να προετοιμάσουμε κινητοποιήσεις με διάρκεια, ενόψει του ΕΦΚΑ.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ & Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/11/16  & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11ΠΜ

Ετικέτες