Κανείς δεν ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο «ντροπαλό» ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους θεσιθήρες και εξουσιομανείς, τη σπορά των Παπανδρέου-Σημίτη.

Κακό χωριό, τα λίγα σπίτια, υπογραμμίζει η λαϊκή παροιμία.

Το «ντροπαλό» ΠΑΣΟΚ που κυκλοφορεί εσχάτως με την πλαστωνυμία του ΚΙΝΑΛ έχει καταντήσει ένα πάρα πολύ κακό χωριό. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, επιμένει μια άλλη λαϊκή παροιμία. Το ΚΙΝΑΛ έπειτα και από τις τελευταίες εκλογές, είναι ο πολιτικά φτωχός συγγενής της προ -κυβερνητικούΣΥΡΙΖΑ-κατάστασης του πάλαι ποτέ πανίσχυρου δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Την ώρα που η αντιΣΥΡΙΖΑ ψήφος έγινε θάλασσα και γιαούρτι, για να θυμηθούμε μια άλλη παροιμία, στο ΚΙΝΑΛ έχασαν τα κουταλάκια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει όχι μόνο ως ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της επόμενης, μνημονιακής μέρας, αλλά κυρίως ως εκείνος ο πρωθυπουργός που ενδεχομένως δεν θα έχει ανάγκη άλλου κυβερνητικού εταίρου. Με άλλα λόγια και μετά την περιπετειώδη κυβερνητική θητεία του Γιώργου Παπανδρέου, θα είναι ο πρώτος, μνημονιακός και αυτοδύναμος πρωθυπουργός. 

Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από την όχι και τόσο διακριτική απόσυρση και την αναστολή λειτουργίας για παράδειγμα του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη ή την ισχυρή πιθανότητα να μην κατέβουν οι ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές - οι ψήφοι αυτές λογικά θα πάνε «μονοκούκι» στη ΝΔ, μαζί ενδεχομένως και με τις διάφορες άλλες «όπου φυσάει ο άνεμος» δεξιές ψήφους που διασκορπίστηκαν στις ευρωεκλογές σε διάφορα απίθανα κομματίδια, υποπροϊόντα της τηλεόρασης, του λάιφ-στάιλ ή απλά της ανοησίας. Και αυτές, (νεο-ακρο)δεξιές και νεοδημοκρατικές ψήφοι είναι. 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει στα σοβαρά, να είναι περιττό σαν σβούρα και σαν «τσόντα» και οι θεσιθήρες και εξουσιομανείς ΠΑΣΟΚοι και οι πιστοί σε αυτούς πραιτωριανοί αρθρογράφοι έχουν πάθει παράκρουση. 

Ο Μητσοτάκης δεν θα τους έχει ανάγκη για να στηρίξει την κυβέρνησή του και για να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό των εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων και της λεηλασίας. Βοηθάτε, χριστιανοί, χανόμαστε, φωνάζουν ουσιαστικά στο ΚΙΝΑΛ! 

Στο πλαίσιο αυτό και με πλαστώνυμη σημαία την «αντιδεξιά» εκστρατεία, η Φώφη Γεννηματά ουσιαστικά εκπαραθύρωσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, προσπαθώντας να διαγράψει καιροσκοπικά και ψηφοθηρικά το στίγμα της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Τότε, ο Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών. Αλλά και η Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός στο Άμυνας. Επομένως το επιχείρημα αυτό καίγεται προτού καν κυκλοφορήσει στην πιάτσα. 

Οι πραγματικές αιτίες όμως για τη σύγκρουση Γεννηματά-Βενιζέλου, αυτή την τρικυμία σε ποτήρι, βρίσκονται αλλού. Βρίσκονται στο γεγονός πως όπως αποδείχθηκε ξανά στις ευρωεκλογές, η Γεννηματά στην πραγματικότητα δεν ελέγχει τον «βαθύ» μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Δεν ελέγχει το ίδιο το κόμμα «της». Και αυτή η κατάσταση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μέσω του ποιοί εξελέγησαν και πάλι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - τα πολιτικά «παιδιά του Βαγγέλη», η Εύα Καϊλή και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Και το 2014, στις τότε ευρωεκλογές, ο γόρδιος δεσμός του ποιος θα ήταν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και ποιος θα εκλεγόταν επομένως ευρωβουλευτής, κόπηκε με το μαχαίρι στην κίνηση-ματ του Βενιζέλου να εισαχθεί για πρώτη φορά σε ευρωεκλογική αναμέτρηση ο σταυρός προτίμησης. Έτσι, ο (βαγγελοβενιζελικός) μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ «έκαψε», μεταξύ άλλων, την υποψηφιότητα του Παντελή Καψή, που λογικά ακόμη πρέπει να το φυσάει και να μην κρυώνει. 

Στις φετινές ευρωεκλογές, ο μηχανισμός σταυροδοσίας του ΠΑΣΟΚ «έκαψε» τους «εκλεκτούς της Φώφης», πρώτα την υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου και μετά εκείνη του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος ολοφάνερα πρέπει να είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως εφόσον εγκατέλειπε τον δήμο της Αθήνας θα εκλεγόταν «στα σίγουρα» ευρωβουλευτής. Και την πάτησε μεγαλοπρεπώς! 

Και κάπως έτσι, με το πολιτικό άγχος ότι ο Μητσοτάκης αύριο-μεθαύριο δεν θα τους έχει ανάγκη, με την αγωνία ότι ο νέος μνημονιακός, μονολιθικός και διπρόσωπος, δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται και οι ΠΑΣΟΚοΚΙΝΑΛίτες μένουν στην απέξω, με τη νέα επίδειξη δύναμης του Βενιζέλου στη σταυροδοσία για τις ευρωεκλογές, φτάσαμε στο τραγελαφικό θέαμα που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι πραιτωριανοί, ιντερνετικοί αρθρογράφοι όλων των αντιμαχόμενων πλευρών, με αφορμή αυτή τη φορά το ποιος θα οριζόταν από την πρόεδρο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προκειμένου άκοπα και ανέξοδα να γίνει βουλευτής - και η Γεννηματά επέλεξε τον Καμίνη σε μία κίνηση ελάχιστης επανόρθωσης του φιάσκου στην ευρωκάλπη. 

Τόσο απλά και κωμικοτραγικά είναι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εκεί που τα τεκταινόμενα στην πραγματικότητα δεν αφορούν κανέναν άλλο, στην κοινωνία και την πολιτική, πέρα από τους θεσιθήρες και τους εξουσιομανείς της μίας και της άλλης πλευράς, τη σάπια πολιτική σπορά του Παπανδρέου και του Σημίτη. 

Ετικέτες