Επιστολή που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο και την ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ, διαβάστε περισσότερα στο σχετικό σύνδεσμο του ergasianet

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κεφαλονιάς μετά την αποσιώπηση της πληροφορίας για την επείγουσα μεταφορά της ΜΕΘ στην Πάτρα, (όπως φαίνεται στην τότε ανακοίνωση του αλλά και από την παραδοχή μέλους του που με ενημέρωσε για αυτό) ,βρήκε άλλο τρόπο για να διαλύσει τον ελεύθερο και ακομμάτιστο συνδικαλισμό στο νοσοκομείο, και να φιμώσει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη: Τις διαγραφές <<εν κρυπτω και παραβύστω>> ,και τις απειλές για σύρσιμο στο δικαστήριο σε όποιον αντιμιλήσει.

<<Κέρδισε>> λοιπόν την πρωτιά για αυτό το σωματείο ,αλλά και πανελλαδικά ίσως , να διαγράψει εμένα και την συνάδελφο Μαρία Μαντά ,( η οποία η ΙΔΙΑ είχε εγγράφως ζητήσει την αποδέσμευσή της από το σωματείο για λόγους που έκανε δημόσια γνωστούς και αφορούσαν την παρούσα διοίκηση του),χωρίς προειδοποίηση, διάλογο, ενημέρωση, χωρίς ούτε καν να μου γνωστοποιήσουν ως όφειλαν την απόφαση διαγραφής μου. ΤΥΧΑΙΑ την έμαθα ένα μήνα μετά.

<<Εργατοπατέρες>> του ΔΣ του σωματείου, κομματικοί επιτετραμμένοι που νομίζετε ότι επειδή σας στηρίζουν κόμματα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, συνδικαλιστές που αφήνετε ακάλυπτα μέλη του σωματείου έναντι τρίτων για δικούς σας μικροπολιτικούς λόγους , είστε λίγοι για να εκτοξεύετε σε μένα κατηγορίες και απειλές για παρανομίες και λασπολογία ,και για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων και να με απειλείτε με προσφυγή στα δικαστήρια ( άραγε τον δικηγόρο σας θα τον πληρώσετε εσείς η το σωματείο??), ενώ για την <<ταμπακιέρα>> δεν βγάζετε άχνα.

Επαναλαμβάνω αυτό που εσείς ομολογείτε στην σχετική ανακοίνωσή σας ,αλλά και στα μηνύματα που ένας από εσάς μου απέστειλε , ότι η ΜΕΘ Κεφαλονιάς έφευγε και εσείς το γνωρίζατε και δεν κάνατε τίποτα για αυτό.

Είχατε συνδικαλιστική υποχρέωση ως προς τους συναδέλφους σας και ηθική υποχρέωση ως προς τον λαό της Κεφαλονιάς, να εμποδίσετε με όποιον τρόπο μπορούσατε, την αρπαγή της ΜΕΘ.

Όσο για τις κατηγορίες σας προς εμένα για <<παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων>> , και οι πέτρες το ξέρουν ότι μηνύματα στα ΜΚΔ (fb , messenger) με ή χωρίς ονοματεπώνυμο δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Μιλάτε εσείς για προάσπιση του καταστατικού του σωματείου που πρώτοι το καταντήσατε κουρελόχαρτο ,όταν αφήσατε ακάλυπτο μέλος του σωματείου έναντι τρίτου ,και διαγράψατε μέλη του σωματείου <<νύχτα>>, καταπατώντας τα σχετικά άρθρα του και <<ξεχνώντας>> να αναφέρετε ότι το καταστατικό κατοχυρώνει το δικαίωμα των μελών του για <<… λόγο ,έλεγχο και κριτικής πάνω στις πράξεις των οργάνων…>>.

Θεωρώ αυτονόητο ότι στέκομαι και θα στέκομαι απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης άποψης , της διαφορετικότητας , της κατάργησης των δημοκρατικών αλλά και συνδικαλιστικών ελευθεριών από όπου και εάν προέρχεται ,και της συρρίκνωσης του δικαιώματος του ύψιστου αγαθού της υγείας, χάριν οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Η μεθόδευση και πραγμάτωση της διαγραφής μου ,ανοίγει <<τους ασκούς του Αιόλου>> για όποιον εργαζόμενο τολμήσει να εκφέρει διαφορετική αποψη και θα καταστήσει τα σωματεία έρμαιο κάθε <<καισαρίσκου >> συνδικαλιστή.

Αυτή η ενέργεια απαιτεί άμεση δημόσια τοποθέτηση, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων που στηρίζουν και στηρίζονται από τα μέλη του ΔΣ του σωματείου.

Υ.Γ. Όσο για τις μεθοδεύσεις, την πράξη και τις απειλές σας : ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ…….ΣΙΓΑ ΜΗΝ…..

Βάσω Βουτσινά

Ετικέτες