Την Πέμπτη 13 Ιούνη ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί των οικοπέδων όπου στεγάζεται το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν με μειωμένη τιμή εκκίνησης, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να καταδικαστεί το εργοστάσιο να γίνει μπάζα και παλιοσίδερα.

Οι πλειστηριασμοί ξεκινούν στις 13 Ιούνη αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες δύο εβδομάδες, 20 και 27 Ιούνη, και αν χρειαστεί ξανά στις 19 του Σεπτέμβρη και στις 24 του Οκτώβρη του 2019. Το σωματείο των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ και οι αλληλέγγυοι που στηρίζουν τον αγώνα αυτόν επί οχτώ χρόνια τώρα, βρίσκονται για μία ακόμη φορά σε θέση μάχης. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας και τις οικογένειές τους με τα εντελώς απαραίτητα για τη διαβίωσή τους έσοδα που τους εξασφαλίζουν ένα μικρό εισόδημα.

Οι εργαζόμενοι κατόρθωσαν να γίνει γνωστό το εργοστάσιο στην Ευρώπη και διεθνώς, με αποτέλεσμα το 55% της παραγωγής να εξάγεται. Με πολύ κόπο, επί έξι και πλέον χρόνια έχουν κρατήσει ανοιχτό το εργοστάσιο παράγοντας προϊόντα ακίνδυνα για το περιβάλλον και ταυτόχρονα προσιτά για τις σχεδόν άδειες τσέπες των φτωχών οικογενειών που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Ήδη με τις κινητοποιήσεις τους και τη συμπαράσταση δεκάδων ανθρώπων μπόρεσαν να αποτρέψουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών 15 φορές ως τώρα.

Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν τη βοήθεια όλων μας, καθώς αν γίνει ο πλειστηριασμός θα χάσουν το δικαίωμα που έχουν τώρα να δουλεύουν το εργοστάσιο και αυτό θα πωληθεί. Το σωματείο τους ζητά τη συμπαράσταση όλων ώστε στα δικαστήρια να ακουστεί και πάλι το σύνθημα «Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».

Ετικέτες